Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cycle Chic: 100% urban, 0% lycra

Door Angelique op 18.07.2012

Fietsers kom je niet meer alleen tegen op de route tussen Café de Leeuw en Het Hoekske. Kijk eens goed rond: fietsen is de laatste jaren ongeloofelijk hip geworden! Vrouwen staan met hakken op de trappers en dragen hun plooifietsje als was het een Birkin, terwijl mannen met fixies pronken en in kostuum naar hun volgende meeting rijden. 

Niet alleen zien ze er goed uit, fietsers dragen met hun groen rijgedrag ook bij tot een beter milieu. En dat werd deze zondag letterlijk in de bloemetjes gezet, op initiatief van Cycle Chic een blogconcept dat stilaan de wereld aan het veroveren is.

De immer charmante Tanguy Ottomer, was host van de dag. 

Cycle Chic, de blog voor en door modieuze fietsfans komt oorspronkelijk uit Scaninavië –of course. Het Kopenhaagse blogconcept wordt nu overal lokaal ingevuld en België was 1 van de 1ste landen die mee op de kar –pardon, fiets– sprong. Intussen is Cycle Chic uitgegroeid tot een lifestyle, een mouvement zelfs, die fietsers, fun en fashion overal ter wereld samenbrengt.
Heels on wheels! Da's pas echt Cycle Chic. 

Het Belgische Cycle Chic organiseert opvallende events in verschillende steden om fietsers en hun fietsen in de belangstelling te zetten. Ik sprak met een opgewekte Katrien Meersman van Stad Antwerpen en Bénedicte Swennen van Bond Voor Beter Leefmilieu die de blog mee opstartten. De Bond en ‘het Stad’ sloegen de handen in elkaar en plantten een rode loper catwalk midden op de Grote Markt. 20 modellen die al eerder door een jury werden uitgekozen -hoe dat gebeurde, lees je in het Belmodo.tv artikel Cycle Chic!-, deden 2 runs in verschillende looks, aangekleed door styliste Linda Van Waesberghe.


Naast de wervelende show viel er nog heel wat te beleven. Zo kon je je fiets gratis laten opfleuren door Bric-a-Brac, het Nederlands-Antwerpse koppel Sophie en Mart die je fiets een leuk bakje vooraan of een nieuwe kleur gaven. De pimp-your-bike corner deelden ze met Neko, kunstenaar uit California en Marts vroegere baseball coach (!) en de bekende fietswinkel iBike. Met z’n 4 vestigingen, verspreid over heel Groot Antwerpen, is iBike een vaste pitstop in het fietslandschap. Ook zij gaven gratis bloemenslingers en hebbedingen weg om je fiets make-over helemaal af te maken.


De dochters van eigenaar Marc Groven van iBike hielpen hun papa. Flinke meisjes! 


Mooie jongens versierden mijn fiets... Wat een service! 


Kunstenaar Neko had geen gebrek aan inspiratie. 


Aanschuiven in de regen? Voor een mooie fiets hebben we gelukkig alles over! 


Dit heerschap won de herenfiets. Proficiat! 

Als kers op de taart werden ook een dames- en herenfiets weggegeven. De gelukkige winnaars mochten er meteen mee naar huis rijden. De regen kon dit fietsfeestje niet in het water doen vallen. Er waren drankjes achteraf om dat te vieren in ons mooie stadhuis. Cheers

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded