Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Introducing: Crown by Athena

Door Catherine op 15.07.2012

Meet Athena Newton, een up & coming ontwerpster die New York verruilde voor Brussel. Ze maakt gecustomisede haaraccessoires voor meisjes die niet bang zijn om op te vallen. Tijd voor een interview!

Zeg eens Athena, wat komt iemand uit een wereldstad als New York in klein België zoeken?

Ik weet het niet (lacht). Ik woonde eerst in Amsterdam, zo’n 2 jaar. Ik studeerde er Communicatie & Kunstgeschiedenis. Na mijn studies werkte ik in een gallerij & als kunstrecensente. Dat was een geweldige 1ste werkervaring, maar de liefde leidde me naar Brussel.

In het begin kon ik daar niet echt aarden, maar nu, bijna 3 jaar later, vind ik de stad geweldig.

Het is een moeilijke plek om te wonen, de mensen zijn er soms nogal nors, maar ik heb er ondertussen vrienden gemaakt & de kunst & architectuur in Brussel inspireren me. Het is een echte stad voor underdogs


Athena showing off her Crown

Waarom de naam Crown by Athena?

De naam komt van mijn tante & haar vrienden. Haar is heel belangrijk voor vrouwen. Het speelt een belangrijke rol in mode & kunst. Werd vroeger zelfs “the crown & glory” van de vrouw genoemd. Vandaar Crown by Athena.

ik wil meisjes er fantastisch doen uitzien. Ze moeten zich goed voelen in mijn ontwerpen, niet als een prissy princess, maar als een fabulous female.

Zelf draag ik vrij eenvoudige kleren, veel zwart. Ik wil centerpieces ontwerpen voor mijn stijl en die van anderen. Een eye-catcher, ook al kleed je je voor de rest vrij basic.

Mijn Crowns zijn niet voor verlegen meisjes, maar voor durvers! Je mag niet bang zijn om op te vallen.

Hoe zou je je stijl als ontwerper beschrijven?

Heel romantisch, een beetje bohoRebels & sexy. Elke vrouw moet zich sexy durven voelen. Seks, seks, seks (lacht).

Qua tijdperken inspireren de sixties me heel erg. Mijn zomercollectie 2012 draait rond peace, love & understanding met veel witte bloemetjes & kleuren.

Maar ik wil eigenlijk niet worden vastgepind op een bepaalde tijd of stijl. Mijn ontwerpen hangen altijd af van mijn emoties op dat moment.


En wat mogen we verwachten voor het najaar?

Ik gebruik voor de herfst veel veren, maar op een sexy manier. En ik wil ook andere accessoires maken: juwelen, clips voor op je kousen, op je beha. Dat is mijn huidige obsessie: peek-a-boo feather thingies (lacht).

Je doet mee aan allerlei evenementen voor ontwerpers.

Ja, ik doe mee aan De Invasie. Ik heb echt geluk dat ik daar deel van uit mag maken. Ik stond ook op de Brussels Vintage Market & dat was een enorm succes.

In het najaar staan er nog een paar spannende projecten op stapel, maar daarover kan ik nu nog niet veel zeggen.

Wat was tot nu toe het hoogtepunt in je carrière?

Er zijn al zoveel hoogtepunten geweest! Gefeatured worden in De Standaard Magazine, bijvoorbeeld. 1 van mijn Crowns haalde zelfs de cover! De 1ste keer op Brussels Vintage Market was zoals gezegd ook geweldig: alle complimenten & positieve reacties.

Nu leef ik eigenlijk van hoogtepunt naar hoogtepunt. Het is een heel drukke periode voor mij, ik heb het gevoel dat het Crown-verhaal nog moet beginnen, of dat hoop ik (lacht).

Wat hoop je te bereiken?

Goeie vraag! De wereld overheersen met flowers & feathers (lacht). Nee, ik wil iets dat van mij is. Een winkel of zo. Mij de rest van mijn leven met m’n Crowns kunnen bezighouden. Met mijn ontwerpen de huur kunnen betalen.

En als ik echt mag dromen? Dan wil ik samenwerken met een designer, mijn ontwerpen op de runway zien.

Mijn favoriete ontwerper is Vivienne Westwood, omwille van haar rebelse geest & gebruik van kleur. Ik ben ook een enorme fan van Christophe Coppens, zo jammer dat hij ermee moest ophouden!

Denk je dat je het hier makkelijker of moeilijker kunt maken als ontwerper dan in de States?

Ik heb natuurlijk geen ervaring als ontwerper in de States. Ik woon er al bijna 7 jaar niet, ben hier ook beginnen ontwerpen.

Maar ik denk dat het niet makkelijker of moeilijker is. Je hebt sowieso geluk nodig & goede mensen om je heen.

Wat mogen we in de nabije toekomst van je verwachten?

Meer Crowns! Mijn volgende collectie draait rond feest. Ik heb het gevoel dat ik iets te vieren heb (lacht) & dat ga je zien in de ontwerpen & de campagebeelden. Party, fun, want het leven is al zo serieus.

Kom meer te weten over Athena & haar Crowns op haar website & Facebook-pagina.

Beeld: Sarah Meyfroit & Athena Newton

page loaded