Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

DSGNRMRKT Workshop Weekend

Door Angelique op 15.07.2012

Alle creativo's, fashion lovers & bezige bijtjes moeten op zaterdag 15 & zondag 16 september 2012 samenkomen in de Genkse C-mine voor het DSGNRMRKT Workshop Weekend! Het platform voor jong modetalent organiseert een heel weekend lang modeworkshops onder het motto 'Create a fashion thing!'. Het is dus de bedoeling dat je zelf de handen uit de mouwen steekt en leert om je eigen creaties te maken. Ooit van een designercarrière gedroomd? Dan is dit een must! 

Het Workshop Weekend kadert in de tentoonstelling The Machine, die momenteel in C-mine te bezoeken is. De workshops gaan door in 1 grote zaal onder begeleiding van mode-experts en draaien rond het werken met nieuwe machines en nieuwe technieken. Verder kan je er terecht in het Atelier Café voor een hapje en een drankje, maar je kan er ook mini-workshops volgen, als het maken van handtassen, en nieuwe materialen kopen. 

DSGNRMRKT komt voor dit event met een exclusieve scoop: niemand minder dan Tim Van Steenbergen stelt het patroon van zijn jurk The Drake ter beschikking! Downloaden kan via deze link zodat je het patroon thuis verder kan uitwerken met de stoffen die jij zelf wilt. Aan dit mode-item zal een workshop gekoppeld worden, begeleid door Annemie Van Den Eynde die o.a. al voor Veronique Branquinho werkte. 

Verder kan je er leren om patronen te maken, een lederaccessoire te ontwerpen of je eigen lichtgevende handschoenen te creëren! De workshop Save your shoes leert je allerlei technieken aan zodat je zelf je schoenen kan repareren en Kristien Follon van Titi + The German Kid helpt je om je eigen buttons te ontwerpen. 

Breng zeker een oud kledingstuk mee, want met Pimp your vintage leer je dankzij de ladies van Black Balloon hoe je iets helemaal opnieuw draagbaar maakt. Het hele programma vind je trouwens op www.the-machine.be, waar je je ook kan inschrijven voor de workshops. 

Het belooft dus een zeer leerrijk & creatief weekend te worden dankzij DSGNRMRKT! 

DSGNRMRKT Workshop Weekend

zaterdag 15 & zondag 16 september 2012
van 10:00 tot 17:00 

C-mine energiegebouw
Evence Coppéelaan 91
3600 Genk

Met medewerking van Zoé Van Nieuwenhove.

page loaded