Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Schools: Polimoda

Door Kim op 06.07.2012

Klinkt een maandje Italiaanse zon en ondergedompeld worden in the business of fashion je wel wat? Dan is fashion school Polimoda in Firenze the place to be. Bekijk alvast de eindejaarsshow van deze modeacademie in het Belmodo.tv artikel Polimoda Fashion School defilé 2012.

PR lady Sophie Broes ruilde het wisselvallige België in voor een maandje summer school in Firenze, waar ze de zomercursus Fashion Marketing ging studeren. Wij krijgen terug zin om op de schoolbanken te gaan zitten...

Firenze is de ideale stad om de zomer door  te brengen. Het strand is er een uurtje vandaan, er valt veel te bezichtigen en omdat je sowieso de weekends vrij hebt, kan je tripjes plannen naar andere steden,” zegt Sophie. “Ik ben in juli 2011 gegaan en heb gekozen voor Fashion Marketing, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor Fashion Design of Fashion Trends.”


Sophie (rechts) and friends

Om binnen te geraken moet je een motivatiebrief schrijven en je CV opsturen. Het uiteindelijke kostenplaatje is niet min: voor de opleiding betaal je 2200,-, maar daar komt ook nog je logement, vlucht, eten en activiteiten ter plaatse bij. In totaal heeft het ongeveer 4000,- gekost, maar ik betaalde wel heel veel voor mijn appartement. Ik had via de facebookpagina van Polimoda een Pools meisje gevonden die ook op zoek was naar logement, we hebben elk 850,- betaald voor 1 maand huur.

De lessen gingen door in de voormiddag, van 09:00 tot 13:00. Dat vond ik ideaal, omdat je dan nog de namiddag vrij had om de stad te gaan verkennen. Binnen mijn cursus kwam o.a. merchandising, fashion business en contemporary fashion aan bod. Je leert vooral veel reflecteren over de modeindustrie. Wat zijn de evoluties? Zijn die negatief of positief? De accomodatie van de school is ook perfect: het zijn allemaal nieuwe klaslokalen. Ook de docenten zijn super vriendelijk!


De Pitti Immagine beurs

The best thing about it?1 maand fashion is echt de max! Je zit ook in een internationale omgeving, zo leer je mensen kennen van overal ter wereld. Deze contacten kunnen later in je carrière altijd nog van pas komen! Bovendien schept het feit dat je samen die cursus volgt en allemaal van mode houdt echt een band. Het hoogtepunt voor mij was Pitti Immagine: een wereldbekende beurs op vlak van o.a. stoffen. Zo zie je bijvoorbeeld wat de kleurentrends gaan zijn voor de komende jaren. Een andere leuke opdracht was zelf een modeshow organiseren van A tot Z: heel interessant!


In de klas

Negatieve punten? “De zomercursus is een totaalervaring dankzij de mensen die je leert kennen en het feit dat je Firenze leert kennen, maar de lessen zelf waren niet altijd even interessant. Ik werk momenteel in de mode (Sophie nam enkele maanden De Hovre PR over tijdens de zwangerschap van Isabelle de Hovre en begint in augustus bij Tan Dem als junior PR in Brussel), en het is niet noodzakelijk om zo’n opleiding te volgen om het te maken in de mode-industrie. Het blijft natuurlijk wel een leuke ervaring!


Tripje naar het strand

Meer weten over internationale fashion schools? Lees dan de Belmodo.tv artikels Fashion Schools: Class of Style, Fashion Schools: School of Style of Fashion Schools: London College of Fashion en Fashion Schools: London College of Fashion pt. II

Op zoek naar een job in de mode? Check dan zeker Careerstyler!

page loaded