Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Style File: HBO Girls

Door Catherine op 10.06.2012

Maak een serie over 4 grieten in New York, gooi wat humor & seks in de mix & de kans is groot dat die met Sex and the City vergeleken zal worden.


Girls: v.l.n.r. Marnie, Jessa, Hannah & Shoshanna

Het gebeurde Lena Dunham, SATC fan & de schrijfster & ster van Girls. Alleen volgt HBO's nieuwe hitserie geen succesvolle dertigers, maar aanmodderende twintigers met een stijl die iets betaalbaarder is dan Carries collectie Manolo's.


Beeld uit het 2de seizoen dat nu wordt opgenomen in New York

Girls heeft op het 1ste zicht weinig met mode te maken. De kleren die hoofdpersonage Hannah Horvath & co dragen, schreeuwen eerder girl next door dan fashionista. Maar vreemd genoeg lijkt de modewereld de zogenoemde anti-fashion van de show helemaal in de armen te hebben gesloten.

Volgens de Amerikaanse Vogue is het vernieuwende aan Girls dat de serie zo realistisch is. De personages wonen niet in Manhattan, maar in Brooklyn. Ze gaan niet aldoor naar hippe feestjes in het Meatpacking District & lenen geld van hun ouders. De seksscènes zijn messy & de outfits ver verwijderd van enige haute couture.

Misschien is zo'n vorm van realiteitszin net wat we nodig hebben in deze aanhoudende crisistijden


Hannah Horvath, gespeeld door schrijfster van de serie Lena Dunham

Schrijfster Hannah -de Carrie if you will- kleedt zich casual met een vleugje rock 'n roll. Ze heeft tattoes, maar draagt ook graag geruite jurkjes & ballerina's.

Marnie -Miranda?- is de meest serieuze van de hoop, ook de enige met een vaste baan. Ze shopt klassieke high-street dresses die het goed doen op de werkvloer.

De Samantha in Girls heet wellicht Jessa. Niet dat ze er op los vogelt, maar ze is met haar fladderende boho outfits & Britse accent wel het meest openlijk sexy personage.

Shoshanna, tenslotte, is de vreemde eend in de bijt. Ze adoreert Carrie Bradshaw hoewel ze eigenlijk meer een Charlotte is. Volgt de modetrends op de voet, maar mist daardoor een eigen stijl. Haar pogingen om er fashionable uit te zien, hebben iets aandoenlijks


Hannah, Jessa (Jemima Kirke) & Marnie (Allison Williams)

Vogue wijdde al een volledig artikel aan de stijl van de 4 Brooklynites & de modebijbel is niet het enige platform dat Girls tot inspiratiebron uitriep. 

Op High Snobette luidt het: "Maybe the series isn’t so much anti-fashion as it is a realistic reflection of most people’s relationship with clothes... As much as [we] enjoyed SATC, with its emphasis on perfectly put together outfits for each character, the way wardrobe is used in Girls creates a message that is far more revealing and ultimately intimate."

Bij Refinery 29 zeggen ze back off tegen alle haters van de show -want ook die zijn er.

En bij Belmodo.tv? Dat deze serie zeker one to watch is, of je nu kijkt voor de kleren of de goeie oneliners.

Eentje hebben we alvast van Hannah -& Dolly Parton- overgenomen: "It costs a lot of money to look this cheap!"

Seizoen 1 van Girls loopt nu in de V.S. op HBO.

page loaded