Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Get together @ NU_Fashion #1

Door Karen op 08.06.2012

Zweer jij bij alles wat doodnormaal & onopvallend is, dan gaat de 1ste editie van NU_Fashion #1 hoogstwaarschijnlijk not really your cup of tea zijn. Ben je au contraire helemaal verzot op een flinke portie excentrieke statement mode -and so you should be-, dan ga meer dan smullen van deze unieke expo

NU_Fashion #1 wordt gekoppeld aan de Antwerpse academieshow 2012 & is zonder twijfel something you've never seen before. Reden genoeg om zelf eens een kijkje te gaan nemen in de Red Fish Factory, me dunkt!


Silvia Dauwe - SASK, Sint-Niklaas


Ali Abdulrahim - SASK, Sint-Niklaas


Sofie Pype - SASK, Sint-Niklaas

De Antwerpse modeacademie telt serieus wat oud-studenten die op hun beurt gebeten werden door de teaching kriebels. Denk maar aan Eric Verdonck & Jurgi Persoons in Den Haag, Anke Loh in Chicago, Marina Yee in Gent, Ellen Monstrey in Sint-Niklaas, Christoph Broich in Japan & Patrick De Muynck in Firenze. Wil je meer weten over deze alumni, lees dan zeker het Belmodo.tv artikel Tijd voor het NU Fashion Festival #1 van onze guest editor Veerle Windels.

Verschillende docenten & studenten van in totaal 6 modescholen werden naar hun visie op 'identiteit' gevraagd. Het resultaat is een sterk gevarieerde expo waarin zowel performance en foto-impressies als video & happening van overal ter wereld aan bod komen. School of the Art Institute, Chicago

Het project NU_Fashion #1 toont nu voor het 1st een overzicht van alumni die al dan niet op internationale bodem hetzelfde pas kozen als hun docenten: dat van kennis delen via educatie. NU_Fashion #1 toont de vruchten van hun educatieve inspanningen; de alumni én hun studenten tonen in een expositie hun werk. De expo vindt niet toevallig in de Red Fish Factory plaats: het is de thuishaven van alumnus Christoph Broich die zelf geregeld lezingen geeft aan modestudenten van Kobe Design University! -zegt Agnes Wené van het Flanders Fashion Institute-


Maika Yokobayashi - Kobe Design Insitute, JapanEmi Hakumoto, Eri Hanabata, Aki Kato - Kobe Design Insitute, Japan


KASK, Gent

Tom Van der Borght is 1 van de talented young designers die op NU_Fashion #1 hun werk voorstellen. Deze laatstejaarsstudent aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas won vorig jaar de nationale Triumph Inspiration Award 2011 met zijn ontwerp 'Transformama'. Als je de Belmodo.tv VIDEO: Tom Van der Borght wint Triumph Inspiration Award 2011 nog niet gezien hebt, moet je dit ongetwijfeld doen. 

Op NU_Fashion #1 toont Tom zijn afstudeerproject 'The Church of Chica' (COC): een eclectische, fluokleurige collectie gebaseerd op manipulatie, sektes en... zijn hond. Wat dat allemaal precies inhoudt, you should find out for yourself maar bekijk hier alvast de video.  

De expo loopt nog tot zondag 10 juni 2012 & is een absolute must-visit voor iedereen with a passion for fashion.

NU Fashion #1
Tot zondag 10 juni 2012
12:00 tot 19:00

WAAR
Red Fish Factory
Helmstraat 139
2140 Antwerpen

TOEGANG
gratis

page loaded