Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Schools: London College of Fashion pt. II

Door Kim op 08.06.2012

1tje is geentje en daarom geven we je bij Belmodo.tv niet 1, maar 2 artikels over de befaamde London College of Fashion. Long-time lovers van Belmodo.tv herinneren zich misschien nog dat Patricia Goijens -die al sinds het begin deel uitmaakt van ons freelance team- ook nog enige tijd in Lalalondon gespendeerd heeft om de kneepjes van het modevak onder de knie te krijgen.

Tegenwoordig werkt ze samen met haar mama full-time aan de webshop Lily and the Lady. Een lovely lady waar je dus maar al te graag advies van wil aannemen!

Ik wilde sowieso nog even naar het buitenland gaan vooraleer ik begon te werken, vooral om nog iets meer modegericht te studeren. Ook mijn vriend wilde heel graag nog een buitenlandse stage op zijn CV kunnen zetten. Na enig zoekwerk bleek Londen de perfecte plek voor ons beiden. We zijn samen vertrokken op de dag dat ik begon met de opleiding, hij heeft redelijk snel werk gevonden en in totaal zijn we er ongeveer 7 à 8 maanden geweest,” zegt Patricia.

Patricia koos, net zoals Aline -check even het 1ste Belmodo.tv artikel Fashion Schools: London College of Fashion voor meer info- voor de opleiding Fashion Merchandising & Communication, wat haar ongeveer £ 4000,- heeft gekost.

Dat is heel wat, ik geloof dat ik iets minder betaald heb omdat ik niet mee naar Parijs ben gegaan. Het programma duurt 14 weken. Ik ben nog even blijven hangen in Londen en heb mij dan bezig gehouden met mijn webshop en andere short courses aan London College of Fashion in Creative Brand Management en Fashion Jewelry. Ook heel erg aan te raden!”

Een tip? Wees zeker op tijd met de aanvraag en laat je niet afschrikken door al het papierwerk. We zijn dat aan Belgische universiteiten niet gewoon, maar in het buitenland is dit heel normaal en uiteindelijk zijn ze een pak minder streng dan ik gedacht had.

"De belangrijkste dingen die ik heb geleerd? Voor mij was dit een perfecte aanvulling op de KUL. In die grote massa ben je echt een nummertje. Je leert er eigenlijk niet om verbaal te zijn, creatief te denken of echt met mensen samen te werken. Ik ben superblij met dat diploma, maar in Londen gaat het er wel anders aan toe."

"Ik herinner me dat ik de 1ste lessen doodsbang was omdat er bij elk nieuw vak een ronde werd gedaan waar je jezelf moest voorstellen. Dat kan je je niet inbeelden wanneer je uit aula’s met 500 studenten komt. In Londen moet je jezelf en je ideeën echt verkopen. We hadden dan wel geen examens, maar wel veel taken, tijdens de lessen én thuis. Ik vond het ook super om in zo’n internationale omgeving te leren aarden.”Meeting Mr. Blahnik! Check het Belmodo.tv report Belmodo.tv meets Manolo Blahnik

Zou je het opnieuw doen? “Meteen. Je leert op je eigen benen staan, je komt in contact met geweldige mensen en je leert je eigen crisissen oplossen (een muizenplaag in mijn geval wink). Wel niet onbelangrijk: Londen is duur. Zelfs al sluit je je op in je (waarschijnlijk piepkleine) flat, betaal je nog veel aan huur. Langs de andere kant is het 1 van de meest ongelofelijke steden van de wereld, die ik nog regelmatig mis. In Londen heb je iedere dag het gevoel dat je echt lééft.”

Klaar voor een carrière in de modewereld? Neem dan zeker een kijkje op dé fashion vacaturesite Careerstyler.com en wie weet vind jij binnenkort wel je droomjob...

page loaded