Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cointreaufabulous & Cannestastic

Door Michael op 07.06.2012


Ik ben een filmliefhebber dus mij kan je absoluut plezieren met een avondje uit richting bioscoop. 100 meter hoog sprong ik dan ook toen ik een uitnodiging kreeg voor het Filmfestival van Cannes. Voeg daar de wondere wereld van glamour, glitters en celebrities aan toe en je hoeft het geen 2 keer te vragen. Cointreau nodigde mij uit voor de 65ste editie en deed dat in stijl, big style!

Nippend aan een Cointreaupolitan mocht ik kennismaken met de allernieuwste limited-edition bottle van Cointreau. De Franse fashion designer Alexis Mabille mocht de fakkel overnemen van Dita von Teese en zijn stempel drukken op deze iconische bouteille. Alexis Mabille lanceerde in 2005 z'n eigen modehuis. De Fransman focusde zich in het begin op unisexcollecties waarbij de designs zowel mannen als vrouwen bevielen. Als embleem koos hij voor de bow tie aka de vlinderdas. Zijn signature dish als het ware die hij blijft updaten en heruitvinden met nieuwe vormen en onverwachte materialen. 

Mabille deed ervaring op bij Christian Dior. Hij werkte al eerder samen met o.a. Lancôme & Yves Saint Laurent. Ondertussen timmerde hij keihard aan z'n eigen collectie. Na z'n unisexcollectie groeide alles uit tot aparte lijnen aangevuld met accessoires, ondergoed en vanaf 2010 zelfs een Haute Couture collectie. Alexis is trouwens lid van het prestigieuze Chambre Syndicale de la Couture parisienne. De designer groeide uit tot een grote naam in de mode en mocht al tientallen sterren kleden. Alexis is ongelooflijk sympathiek en vertelt gepassioneerd waarom hij zo vereerd is een Cointreau fles te mogen kleden.

"Het stijlen van de Cointreau fles was een geweldige ervaring. Het was mijn doel om op een subtiele wijze de schoonheid en vrouwelijke rondingen van een dame te belichten. Dit streven heeft geleid tot een fles met amberkleurig silhouet geaccentueerd door een motief van zilverkleurige, schitterende strikjes. De fles lijkt op een clutch; een onmisbaar modeaccessoire. Mijn handelsmerk, het vlinderdasje, is getransformeerd tot een sieraad dat het tijdloze ontwerp van deze elegante dame, de Cointreau fles, overstijgt." - aldus Alexis Mabille -Alexis tekende een fles waarbij hij een mix maakt van vrouwelijkheid en robuuste mannelijke elementen. La bouteille is omgeven door een op kant geïnspireerd metalen strikmotief. De nieuwste Cointreaufles is een absolute must-have voor je interieur maar natuurlijk ook voor de heerlijke likeur. Voor Mabille kan de vlinderdas omschreven worden als a lifestyle.

Slechts één streepje stof maakt het verschil. Aanvankelijk kon je dat strikje terugvinden in de mannengarderobe van de 19de eeuw. Ladies als Marlène Dietrich, Coco Chanel en Louise Brooks namen het over en zorgden voor the female touchVery Cointreauversial in die tijd!

"Alles is eigenlijk begonnen toen Cointreau de pop-up Private Bar in Parijs organiseerde met Dita von Teese. Cointreau vroeg me om het volledige decor te verzorgen en de muziek te kiezen. Een super leuke & creatieve opdracht. Nadien vroeg Cointreau me om de iconische fles te voorzien van een fashion jasje. Heel enthousiast ben ik aan het werk gegaan en heb ik mijn signature gebruikt als centraal element voor het design. De bow tie is all over de fles en dat symboliseert mijn volledige werk en al mijn verschillende collecties." - zegt Alexis Mabille -
"De fles reflecteert een soort tuxedo en is een echte klassieker voor in je bar. De vlinderdas is eigenlijk een zeer vrouwelijk element maar vooral door mannen gedragen. Die ambiguïteit vormt de basis voor het Cointreau ontwerp. Het is echt balanceren op een grens en is allemaal afhankelijk van hoe je het eruit laat zien." - vertelt Alexis Mabille -

De Cointreau fles designed by fashion designer Alexis Mabille komt er in 200.000 limited edition flessen verkocht wereldwijd. Kan je de limited edition niet meteen in huis halen? No worry, want er is ook een iets voordeligere versie voorzien van dezelfde strikjes maar in print. Must-have voor elke cocktailshaker!Mijn avontuur richting filmfestival is very Cointreaufabulous & Cannestastic! Logeren deed ik in Hotel Majestic Barrière. Hét hotel waar heel wat celebrities slapen tijdens het festival. Gespot & ook wat ontdekt in de coulissen van het hotel o.a. Paris HiltonAnna Dello RussoJoely Richardson van tv-serie Nip/Tuck en tal van anderen. Just to let you know in het hotel kunnen celebs terecht voor de exclusieve Dior suite & de Swarovski suite. Cool!

7:30PM sharp, afspraak in de lobby van het hotel met de internationale pers. Na even wachten maakten we ons uit de voeten, want Nicole Kidman kwam er aan. Kidman logeerde niet in het hotel zelf, maar gebruikte de achterkant van het hotel om de rode loper te bereiken. Fancy, if you ask me! Geen probleem want de internationale Cointreau pers mocht net als de grote sterren richting red carpet voor Le Palais des Festivals en kreeg de full experience. Flash, flash op de red carpet ... en even voel je je als een echte big star. Tot het moment dat de fotografen beginnen roepen dat je op zij moet voor les grandes acteurs & les actrices. En snapback to reality! grinGeen probleem hoor, want wij schuifelden zachtjes richting filmzaal voor een topplekje. Balkon was the place to be waar je dan plots tot de constatatie komt dat je alles live kan volgen wat er zich buiten afspeelde. Al dat gekkebekkenwerk van onszelf daarnet dus on the big screen. #funnyashell

Het perfecte view voor een topavondje film met The Paper Boy. Een film van regisseur Lee Daniëls met een topcast van o.a. Nicole KidmanJohn CusackZac EfronMatthew McConaughey & Macy Gray
Alle sterren aanwezig op de rode loper én in de filmzaal. De cast was trouwens tot tranen toe bewogen toen na de movie een spontane staande ovatie van het publiek kwam. The Paperboy is een prachtige thriller met een schitterende Nicole Kidman en een volwassen geworden Zac Efron. Af en toe verregaande moordscènes maar met een topcast in de cinemazaal pak je dat er met veel plezier bij. One hell of a night to remember!
Foto featured on Grazia.it dankzij Tamu McPherson. Belmodo.tv samen met Gemma Cano & Ana Ureña Suriani uit Spanje.

Na de official screening van The Paper Boy was het tijd voor diner en natuurlijk héérlijke Cointreau cocktails! Party time met een overvloed aan Cointreaupolitan, Margarita, Cointreau Fizz, Mai Tai, Sidecar en Singapore Sling. Perfect om deze zomer bartender te spelen. Gelukkig kreeg ik mijn bow tie toch nog uit toen ik in bed viel. #Cointreaumynewpartnerforfiestatime

page loaded