Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

ITS Belgium expo @ RA

Door Karen op 28.05.2012

Dat RA niet just another shop is, wisten jullie natuurlijk al lang. In samenwerking met International Talent Support organiseert de shop nu een expo waar enkele ITS ex-finalisten in de spotlight worden gezet. Niet zomaar de 1ste de besten, maar een geselecteerde groep designers die in België gestudeerd heeft.

Een woordje uitleg over ITS is misschien wel handig. Het ITS is een organisatie die jong talent van over de hele wereld bekendheid, support en een stem wil geven. Ook voor financiële steun en zelfs job opportunities kunnen creatievelingen bij het ITS terecht.

Elk jaar organiseert het platform ook een prestigieuze wedstrijd, die nu al aan zijn 11e editie toe is. Zowel voor fashion, accessoires als jewellery wordt er een wedstrijd georganiseerd. Toch blijft mode the main focus van het ITS. De meest begeerde prijs is de Diesel Award en ook kandidaten uit België nemen daar maar wat graag aan deel. Dit jaar is Marius Janusauskas van de Antwerpse Academie trouwens in the running voor de ITS Fashion Competition. Het Belmodo.tv team duimt alvast voor hem!

Voor alle info over de wedstrijd surf je best naar de ITS website.


Niels Peeraer was in 2008 finalist

De expo @ RA zal o.a. bestaan uit stukken die worden overgevlogen vanuit het ITS archief in Trieste. Naast prachtige kleren zal je er ook ‘special installations’ kunnen bewonderen.

De ontwerpers die deelnemen zijn Elise Gettliffe, Niels Peeraer, Jantine van Peski, Tabitha Osler, Andrea Cammarosano, Heaven Tanudiredja, Taro Horiuchi, Yuima Nakazato, Mikio Sakabe, Ek Thongprasert, Michael Kampe en Slobodan Mihajlovic. Matthieu Blazy is een beetje de vreemde eend in de bijt, want hij is de enige die niet in Antwerpen maar wel aan het Brusselse La Cambre studeerde.

Ga zeker eens een kijkje, want een expo als deze is definitely de moeite!


Michael Kampe won in 2008 de Diesel Award

ITS Belgium
Van vrijdag 1 juni 2012 tot zondag 17 juni 2012

RA
Kloosterstraat 13
2000 Antwerpen

Met medewerking van Astrid Zwaenepoel.

page loaded