Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Schools: London College of Fashion

Door Kim op 23.05.2012

Een carrière binnen de modewereld: wat moet je daar nu eigenlijk voor doen, meneer? Het is vaak vechten voor een plaatsje, maar een goede opleiding kan je alweer een stapje dichter bij je doel brengen.

Gezien Belmodo.tv over enkele ervaringsdeskundigen beschikt, geven wij je graag een duwtje in de goede fashion direction met wat persoonlijke tips & tricks van onze freelancers die zelf hun weg zoeken binnen de modewereld. Eerste in het rijtje: Aline Vermeiren. Aline sprong vorig jaar op de Eurostar richting Londen om haar leven en modekennis te verbreden.


Aline op field trip met de klas

Destination? London College of Fashion, gelegen in hartje Londen aan Oxford Circus, waar Aline gedurende een semester Fashion Merchandising & Communications studeerde.

First things first: hoe geraak je nu binnen op de London College of Fashion? “Je moet twee letters of recommendation hebben van je professoren van een vorige school. Daarnaast moet je een uitgebreide applicatiebrief schrijven en minstens 100 (op 120) hebben op de taaltest. Ook geld is niet onbelangrijk, want het programma kost ongeveer € 4.000,-“, aldus Aline.

"Op zich is het niet moeilijk om hier te mogen studeren. Ik heb mijn applicatie online ingevuld en na een aantal dagen had ik al antwoord dat ik was toegelaten. Je applicatiebrief hoeft volgens mij ook niet heel speciaal te zijn, de mijne was heel formeel – ik was nog in universiteitsmodus – gevuld met lange zinnen en moeilijke woorden (lacht)."


London friends

Aline zegt dat deze richting vooral interessant is om de verschillende aspecten van de fashion bizz te leren kennen. Zo kunnen PR, journalistiek, fotografie, buying, product development en fashion marketing allemaal aan bod komen – afhankelijk van welke vakken je kiest. Aline: “Het belangrijkste dat ik heb geleerd? Geen resultaat zonder inspanning! En niet te vergeten, toon dat je aanwezig bent en wees actief: van een hele dag binnen zitten ga je niets leren.”

Het programma van Fashion Merchandising & Communication is volgens Aline eerder gericht op praktijk. “Er zijn geen testen, maar wel veel taken. We moesten ook een inspiratieboek bijhouden en veel presentaties maken."

"De leukste opdracht was voor PR: hiervoor moesten we zelf een schoenenmerk uitvinden waarrond het hele verhaal moest kloppen. Een naam bedenken, rekening houden met de doelgroep, een press release schrijven, campagnebeeld maken en een launch party organiseren – allemaal heel tof! Een fictieve opdracht natuurlijk, maar eigenlijk moest je alles doen behalve de schoen zelf ontwerpen.”

Aline’s advies voor mensen die hetzelfde willen doen? “Gewoon doen. Het zijn super vriendelijke professoren, je leert interessante mensen kennen en Londen is echt AB FAB! Sowieso word je een pak zelfstandiger van in het buitenland te gaan studeren en je leert bij over welke richting je wel en niet uit wil in het leven. Ook je taal verbetert enorm en daarbovenop kom je in contact met mensen van over de hele wereld, altijd geweldig! Ik zou het meteen opnieuw doen, dus ga ervoor!”

Klaar voor een carrière in de modewereld? Neem dan zeker een kijkje op dé fashion vacaturesite Careerstyler.com en wie weet vind jij binnenkort wel je droomjob...

Aline blogde erop los voor Belmodo.tv toen ze in Londen vertoefde, dus als je benieuwd bent naar haar favoriete plekjes check dan zeker de Belmodo.tv artikels I heart Covent Garden, Upper Street you make my heart go boom, boom, boom... en Heerlijk genieten op Broadway market.

Voor tips on where to sleep and shop in Londen check de Belmodo.tv artikels Where to sleep when you come to lovely London? en Shoes, shoes, shoes,.... En voor crazy London adventures moet je hier zijn op Belmodo.tv: Say hello to my new BFF: David Beckham! en LFW: My LFW encounters. Enjoy!

page loaded