Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een Leven in Mode: Dresses Undressed video

Door Karen op 17.04.2012

Eerder deze maand namen we al een kijkje op de tentoonstelling 'Een Leven in Mode - Vrouwenkleding 1750-1950' in het MoMu Antwerpen (lees meer over de tentoonstelling in het Belmodo.tv artikel EXPO: Een Leven in Mode @ MoMu Antwerpen en bekijk ons fotoverslag in het Belmodo.tv artikel Een leven in mode @ MoMu Antwerpen)

Naar aanleiding van deze tentoonstelling maakte de Nederlandse videokunstenaar Bart Hess een kortfilm in samenwerking met Harm Rensink. Hierin worden enkele silhouetten uit de collectie van Jacoba de Jonge letterlijk undressed. Zo zie je wat vrouwen vroeger allemaal moesten doorstaan voor die perfect look

Na het bekijken van deze video moet je de kledij natuurlijk ook eens in real life zien. De tentoonstelling bezoeken kan nog t.e.m. zondag 12 augustus 2012

Tekst & beeld door Dana Steep.

page loaded