Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De Paashaas van Peter Jensen

Door Catherine op 08.04.2012

Het is Pasen!

En om deze fijne feestdag te vieren stelt Belmodo.tv je voor aan het bekendste Paaskonijn uit modeland: Peter Jensens bunny rabbit.

Jensen heeft iets met konijnen. Creaties van de in Londen gebaseerde Deense ontwerper zijn te herkennen aan het langorige logo & tijdens zijn laatste defilé droegen de modellen bunny ears. Niet die van het Playmate-soort, maar schattige hoedjes die deel uitmaakten van hipster-meets-schooljuf-achtige silhouetten.FW 2012

Fans weten dat PJ elke collectie naar een andere muze vernoemt. De FW-collectie 2012 heette Thelma, naar hoedenmaakster T. Speirs

Het label Bernstock Speirs, dat Thelma samen met Paul Bernstock runt, is verantwoordelijk voor de opvallende oortjes. Alexa Chung keek toe vanop de front row en zag dat het goed was. 


Bernstock Speirs R-Bunny Cap

Maar Jensens fascinatie met wittle wabbits - zoals Bugs Bunny's aartsrivaal Elmer Fudd zou zeggen - gaat verder terug, tot in 2002. Toen dook ons konijn voor het eerst op als graphic in de zomercollectie, die de naam Mildred kreeg. 

De designer vond het beestje zo leuk dat hij er geen afstand van wou doen: "Then I thought: we should bring him back as our logo!" Resort 2010

En het bleef niet bij een logo. Peter Jensen Resort 2010 - zijn zeer goed onthaalde resortdebuut - had bikini's met bunnies, badpakken, jurken, hemden, you name it! Vooral de besnorhaarde zonnebrillen, speciaal voor Jensen door Londens juwelenlabel Tatty Devine gemaakt, waren een echte catwalkhit.

SS 2012 keerden de brillen terug in een (iets) draagbaardere versie. Wie nog een conversation starter voor de zomer kan gebruiken, investeert nu.


SS 2012

Het mag ondertussen dus duidelijk zijn dat het konijn dienst doet als 's mans handtekening & synoniem staat voor zijn speelse Scandinavische stijl.

Dankzij de offbeat cool, onverwachte details & sterke prints houden we zo mogelijk nog meer van Jensens ontwerpen dan van het einde van de Vasten. Happy Easter, wittle Welmodo wabbits!Peter Jensen bij Asos ( 1, 2 & 4) & Henrik Vibskov (3)

Catwalkbeeld: Style.

page loaded