Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een leven in mode @ MoMu Antwerpen

Door Karen op 01.04.2012

Op dinsdag 20 maart 2012 opende het Antwerpse ModeMuseum de deuren van haar nieuwe tentoonstelling: Een Leven in Mode - Vrouwenkleding 1750-1950. Verwacht je aan een honderdtal silhouetten uit de collectie van Jacoba de Jonge, binnen een opvallend decor met speelse knipoog. Parisian chic all the way
De Nederlandse Jacoba erfde op 17-jarige leeftijd een bruidsjurk van haar groottante en from that moment on was haar verzamelwoede niet meer te stoppen. Doorheen de jaren -Jacoba is nu 70- heeft ze maar liefst een 2500-tal objecten bijeen weten te sprokkelen. 

Onlangs schonk ze een groot deel van haar enorme verzameling aan het Antwerpse ModeMuseum. En dat vinden we nu zo tof aan het MoMu: ze hielden dat niet voor zichzelf en plaatsten een selectie van dit onwaarschijnlijke cadeau volop in de spotlights.Dus: ontdek hoe de burgervrouw tussen 1750 en 1950 gekleed ging en get inspired door de talrijke ochtend- en huiskleding, reiskostuums, zwangerschapskleding, sportieve japonnen en zomerse ensembles

Check het Belmodo.tv artikel EXPO: Een Leven in Mode @ MoMu Antwerpen voor a looooot more achtergrondinfo over deze niet te missen expo.Een Leven in Mode - Vrouwenkleding 1750-1950 loopt nog t.e.m. zondag 12 augustus 2012 in het Antwerpse MoMu. Enne... believe you me: it's worth it!

MoMu
ModeMuseum Provincie Antwerpen
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
www.momu.be

Tickets kosten € 8

page loaded