Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Carrie is Terug!

Door Catherine op 29.03.2012

Raad eens wie er weer door de straten van New York loopt?

Jup, niemand minder dan Carrie Bradshaw! In een jongere versie welteverstaan.

De Amerikaanse zender The CW maakte in januari bekend dat er een pilootaflevering van 'The Carrie Diaries' in de maak was, een TV-serie gebaseerd op het gelijknamige boek. Dat werd in 2010 uitgebracht door Candace Bushnell als prequel op haar bekende Sex and the City-franchise

Nu krijgen we de eerste beelden uit de serie te zien, met de achttienjarige actrice AnnaSophia Robb - en dus niet Blake Lively - in de rol van Carrie. Het verhaal volgt Miss Bradshaw tijdens haar senior high school year & de fictieve fashionista kreeg dan ook een passende eighties make-over!

Haar kapsel bleef min of meer ongewijzigd, maar qua outfits maken we wel een heuse time warp mee. Bloemige knoopblouse, de DIY graffiti purse uit het boek, wijde shorts met hoge taille & een plastic roze bedelarmband.

It doesn't get any more eighties than this, folks!

AnnaSophia Robb ken je misschien nog uit Charlie & the Chocolate Factory, waarin ze als elfjarige met verve rotkind Violet Beauregarde neerzette. De rising star tweette vrolijk hoe enthousiast ze is & heeft gelukkig de zegen van Sarah Jessica Parker.


SJP was trouwens een van de redenen waarom er waarschijnlijk - als de pilot goed scoort - een TV-programma komt in plaats van een film. Na de slechte kritieken die Sex and the City 2 kreeg, had ze geen zin in een derde bioscoopavontuur. And who can blame her?

De serie zal grotendeels het boek volgen & dat zit vol high school-intriges, frenemies & gebroken harten. Op het lijf geschreven van 'Gossip Girl'-breinen Josh Schwarz & Stephanie Savage, de producers achter het project! Maar if all goes well komen we in 'The Carrie Diaries' ook te weten hoe de protagoniste Samantha, Miranda & Charlotte ontmoette.

Zat zo'n eighties flashback ook al niet in SATC 2? Zeker, maar 'The Carrie Diaries' geeft een andere kijk op de gebeurtenissen.

Moet kunnen, denken wij dan. En ook wel: hoe postmodern! Zouden we ook verschillende gefragmenteerde versies te zien krijgen van Carries eerste contact met de Cosmopolitan?

Fingers crossed voor de pilot zodat we dát plus nog véél meer te weten komen & binnenkort weer kunnen meeleven met ons favoriete Manhattan-meisje!

Beeld: Zimbio, Vogue.

page loaded