Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Van Katoen ft. Annick for Kenya

Door Angelique op 28.03.2012

Van klein idee tot groots event: dat is het succesverhaal van Van Katoen. Na de onverwachte grote opkomst van vorig jaar, verplaatst het event voor handwerkliefhebbers van het Geuzenhuis naar het MIAT in Gent. So if you haven't saved the date yet, hou dan zaterdag 14 april 2012 zéker vrij voor een gezellig dagje vol leuke kledij, workshops & animatie, en dat allemaal voor het goede doel!

Ann Van Nieuwenhuyse, directrice van het MIAT, was er zich bewust van dat het museum nogal met een oubollig imago zat en wou een jonger publiek aantrekken. Toen ze voor het eerst van Van Katoen hoorde, aarzelde ze geen moment om oprichtster Sharon Duverger te contacteren.

Deze lady begon enkele jaren geleden met een eigen blog waar ze haar handmade creaties toonde. Dankzij social media bouwde ze een netwerk op van creativo's met dezelfde passie, met wie ze de Gentse naaiclub de Ijverige Wijven opstartte. 

De volgende stap was iets organiseren voor het goede doel. Dankzij het contact met andere naai -en breiclubs uit o.a. Leuven voelden 8 toffe madammen zich geroepen om iets concreet uit te werken & tadaaaaamVan Katoen was born. 

Het oorspronkelijke idee van een heus naaimarathon, waarbij vrijwilligsters de klok rond kledij stikken, houdt ook bij deze 2e editie stand. But there's more stuff to do: je kan er natuurlijk ook pasklare kledij, kussens, warme dekens en party accessoires kopen, made by het Van Katoen-team.


De totale opbrengst gaat rechtstreeks naar Annick for Kenya, het hoopvolle project van de ouders van Annick Van Uytsel. Eddy Van Uytsel hoopt om de droom van zijn dochter te laten verder leven: ontwikkelingshulp in de derde wereld, het liefst met en voor kinderen.

De meiden van Van Katoen zochten zelf contact met de Van Uytsels, die onmiddellijk mee in het project stapten. Met de opbrengst hopen ze om zo veel mogelijk Keniaanse dorpen van waterputten en zonnepanelen te voorzien.  

Daarnaast wordt tijdens Van Katoen ook de winnaar bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd van Fragile, het toffe kledingsmerk voor mommies to be. T.e.m. dinsdag 3 april kan je trouwens stemmen op jouw favorite dress via de Fragile Facebookpagina. Breng zeker je kids mee naar Van Katoen want ook voor hen is er genoeg entertainment voorzien met een cinemazaal, leeshoekje & grimeur. Fun dus voor het hele gezin!Bovenaan & linksonder: Deze jurken made it to the final 3 bij de Fragile wedstrijd! 

En ja, ook als je nog geen stikervaring hebt is Van Katoen the place to be! Je kan er maar liefst 20 workshops volgen om jouw creative side te ontdekken. Je op voorhand inschrijven is hier de boodschap, check dus zeker eens de website voor de volledige planning. 

Wandel ook eens langs de verschillende standhouders: je kan er alle soorten stof, patronen & lintjes scoren zodat je thuis je ideeën kan uitwerken. Bij o.a. de standjes van de webshops bambiblauw  & Koekepeertje vind je genoeg stoffen om de hele familie van kleren te voorzien. En als dat nog niet genoeg is, kan je je altijd verdiepen in het verleden van de Gentse textielindrustie dankzij de expo's van het MIAT. 

Van Katoen belooft je een gevulde dag met handmade clothing & accessoires, een leuke sfeer en happy people everywhere die zich inzetten voor het goede doel. Wij steunen dit mooie project ten volle en zullen zeker present zijn!  

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove. 

page loaded