Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Heerlijk genieten op Broadway Market

Door Aline op 27.03.2012

Wat is er gezelliger dan op een zonnige zaterdagmiddag een heerlijke delicatessenmarkt af te wandelen. Homemade pies, verse vis, ambachtelijke kazen, heerlijke muffins,...

Als je in Londen woont wil je af en toe wel eens ontsnappen aan de drukte en het lawaai van de stad. Broadway Market is de perfecte plek om te heerlijk te genieten van het stukje dorp in the big city

Broadway Market is eigenlijk een straat die loopt van aan London Fields tot aan Regent's Canal in Haggerston en bevindt zich in Hackney. Op zaterdag vindt hier al jaren en jaren een groeten- en fruitmarkt plaats maar een dikke 10 jaar geleden is het een echte delicatessenmarkt geworden.

Je vindt er naast de lekkerste gerechtjes en producten ook boeken en LOTS of good vintage. Zeker de moeite waard om eens door te snuffelen!Elke zaterdag wordt de straat autovrij gemaakt van 9h 's morgens tot 17h en komen er in de plaats van auto's tal van kraampjes. De komst van de markt heeft ook een aantal erg gezellige pubs, winkeltjes en restaurantjes met zich meegebracht.

Vergeet ook niet te stoppen om te luisteren naar de vele straatmuzikanten die werkelijk van een veel hoger niveau zijn dan de gemiddelde straatmuzikant met onder andere Franse repertoires, veel instrumenten en een hoog je m'en fou gehalte!

De zon hoeft nog maar een beetje te schijnen of de Londoners beginnen er van te genieten: terrasjes, wandelingen, blote benen (niet altijd een pluspunt) en uiteraard picnicen en luieren in de vele en mooie parken die Londen bezit.

Op het einde van de Broadway Market vind je dan ook London Fields wat het begin is van Haggerston Park en waar mensen na een rondje op de markt gezellig wat in de zon gaan liggen of een potje voetbal spelen. 

Een super relaxte zaterdag in London city? Het kan! Cheers!

page loaded