Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

EXPO: Henry Horenstein

Door Karen op 19.03.2012

Wij zijn helemaal weg van de burlesque style van Dita Von Teese & zijn dan ook vast van plan een keertje af te zakken naar de Amsterdamse Gallery Vassie. Vanaf zondag 4 maart 2012 organiseert de galerie immers een nieuwe expo van artist photographer Henry Horenstein

De gepassioneerde fotograaf uit Massachusetts is met 4 voorafgaande expo's al een habitué bij Gallery Vassie & keert er nu terug met Show, een fotoreeks over de modern burlesque world.

Horenstein raakte erdoor gefascineerd toen hij in 2001 in New Orleans de Shim-Sham Club binnen wandelde. Hij maakte er kennis met de wondere wereld van burlesque performers en begon onmiddellijk te shooten. O.a. diva's Dita Von Teese & Catherine D'Lish poseerden voor zijn lens. Stilaan maar zeker werd hij closer & closer met de artiesten en mocht hij ze fotograferen in hun studio's. 

Na verloop van tijd kreeg Horenstein super veel respect voor het wereldje en wou hij de neo-burlesque movement dan ook erkennen en vieren. Volgens hem zijn de performers echte artiesten met dezelfde overgave en toewijding, maar toch onderscheiden ze zich van de rest. Op dat verschil zijn ze net trots, en dat is wat hen zo speciaal maakt.  

Het resultaat is een serie pics in black & white: de foto's hebben zo een timeless kantje & passen voor 100% bij de sfeer van het onderwerp.  

Deze expo is dus zeker de moeite waard voor photography & burlesque lovers die een tripje naar Amsterdam gepland hebben! Let wel op: je kan de galerie enkel op afspraak bezoeken! Voor meer info surf naar www.galleryvassie.com of www.horenstein.com!

Gallery Vassie
Langestraat 47
1015 Amsterdam

+31/685.724.797
[email protected]

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove. 

page loaded