Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Absolut Blank Experience

Door Michael op 17.03.2012


Af en toe one fancy drink helpt ons om de dag door te komen. Belmodo.tv sprong dan ook een gat in de lucht toen het te horen kreeg dat Absolut Vodka halt hield in la Belgique voor de Absolut Blank Experience. Deze beleving is een artistieke happening die in het teken staat van kunst & muziek. Place-to-be was het Brussels Centrum voor Mode & Design. Grote blikvanger voor deze Belgische editie is de creatie van het Belgische kunstcollectief Light Machine. Belmodo.tv lover Leonardo trok richting party voor een uniek sfeerverslag.

Absolut Blank Experience is een van de vele initiatieven die Absolut Vodka onderneemt om kunstenaars uit allerlei kunstdisciplines een hart onder de riem te steken. De artists worden uitgedaagd om met de iconische Absolut Bottle aan de slag te gaan en een kunstobject te creëren. Absolut Blank wil op die manier wereldwijd een creatieve beweging in gang zetten met Absolut als eyecather
Het Brusselse event kleurde vol licht dankzij het kunstcollectief Light Machine. Dat collectief is Belgisch en verzamelt artiesten uit verschillende disciplines. Met behulp van diverse technieken en materialen creërden ze 3 installaties. Met als resultaat drie visies op Absolut in 3D. Fancy showwork! Zij maakten een lichtbox die het noorderlicht ensceneerde in combinatie met videoprojecties en schaduwspel van cocktails. 

Naast het collectief Light Machine werd ook de Brusselse kunstenaar Damien Gernay voor deze editie uitgenodigd. Collectief Light Machine Damien Gernay maakte een prachtig bijna zwevend Absolut Bottle-sculptuur in hout.
Om de avond af te sluiten dronken we een van de absolut -delicious- cocktails en dansten we op de plaatjes van DJ’s Rick Shiver (Dirty Dancing, Libertine Supersport) en Kavinksky. Vanavond ga ik terug en dans ik op de tunes van Aeroplane. Yeahhhhhhh! Voor wie snel is, kan proberen om via de Absolut Belgium Facebookpagina nog een invite te bemachtigen. Bonne chance!

Tekst & beeld door Leonardo Van Dijl.

page loaded