Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Azealia Banks, the New Fashion Darling

Door Catherine op 01.03.2012

De modewereld heeft een nieuw muzikaal protégé geadopteerd. Dit keer geen gekke Gaga of frêle nachtegaal à la Florence Welch, maar stoere female rapper Azealia Banks!

Azealia Amanda Banks is een twintigjarig hiphopfenomeen uit Harlem. In 2011 prijkte ze al bovenaan de Cool List van muziekblad NME en de BBC nomineerde haar voor de Sound of 2012, een muziekpoll die geldt als graadmeter voor nieuw talent. Miss Banks eindigde uiteindelijk derde. 

New Chick on the Block

Haar debuutsingle "212" ken je waarschijnlijk al. Het werd een enorme internethit en lanceerde Azealia gelijk ook als eigentijds - en eigenwijs - mode-icoon.

In de clip zien we hoe ze old skool moves ten beste geeft, gekleed in denim shorts en een Mickey Mouse-trui. De vlechtjes in Banks' haar doen bijna schattig aan, ware het niet dat de rapster het C-woord nogal frequent in de, euhm, mond neemt en er geen rhyme voorbijgaat zonder dat er iemand voor 'bitch' wordt uitgemaakt.

Our kind of gal, die Azealia!

Karl & Co.

Ontwerpers zijn natuurlijk nooit vies van wat provocatie en controverse, dus sloten de Groten der Aarde deze rijzende ster meteen in hun gemanicuurde en gehandschoende armen.

Karl Lagerfeld nodigde Azealia in januari uit om een feestje op te luisteren in Parijs, ter ere van zijn nieuwe lijn KARL en zichzelf, obviously. Nichola Formichetti van modehuis MUGLER koos de track "Bambi" als achtergrond voor zijn mannendefilé & regisseert de nog te verschijnen video voor Banks' tweede single "Liquorice".  

Blut Met een Dure Smaak

Op de laatste fashion weeks was A.B. zo mogelijk nòg alomtegenwoordiger. Haar gewaagde outfits en kleurrijkke coupe deden menig hoofd draaien.

Naar de show van Topshop Unique droeg Azealia een maxijurk van het merk in kwestie, in cooky combo met peep-toe Prada's en een oranje Chanel. Front row bij Mulberry zagen we haar poseren & kiekjes maken met nieuwste besties Lana Del Rey, Pixie Geldof & Tinie Tempah. Het verslag van de modeshow check je in het Belmodo.tv-artikels LFW: Stella McCartney, Topshop Unique & Mary KatrantzouLFW: Mulberry, Acne & Matthew Williamson.

Maar ook òp de catwalk was ze represent! Model en DJ Leigh Lezark deed de muziek voor House of Holland & liet "212" door de speakers schallen. Ontwerper Henry Hollands crew op de eerste rij - bestaande uit Leigh zelf, Alexa, model Poppy Delevingne en weer Pixie Geldof - sloeg meteen aan het feesten! Meer over de show lees je in het Belmodo.tv-artikel LFW: House of Holland, Moschino Cheap And Chic & Sister by Sibling.

Het mag dus duidelijk zijn dat deze griet all over fashion town op handen gedragen wordt. Belmodo.tv kijkt alvast uit naar haar album Broke With Expensive Taste, dat in september zal verschijnen. En naar Azealia's volgende outfits, natuurlijk.

Beeld: Billboard; Style; Vogue.

page loaded