Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Expo: Louis Vuitton & Marc Jacobs

Door Angelique op 27.02.2012

Om de meer dan geslaagde samenwerking tussen fashion house Louis Vuitton & designer Marc Jacobs te bekronen, organiseert het Parijse Musée des Arts Décoratifs van vrijdag 9 maart tot zondag 16 september 2012 een expo over de 2 personalities. Culture is boring, says who? 

De tentoonstelling brengt het carrièreverloop van de 2 mannen en legt de nadruk op hun onmiskenbare bijdrage aan de fashion industry, weliswaar in compleet andere tijden.


Enkele spullen van het 19e eeuwse Louis Vuitton.

Jacobs & Vuitton zijn professioneel met elkaar verbonden door het exclusieve Franse fashion house. In 1854 startte Louis Vuitton met z'n eigen winkel in Parijs, waar hij zijn legendarische reiskoffers verkocht. Het was pas meer dan een eeuw later, in 1997, dat Marc Jacobs als Artistic Director van het label aangesteld werd.

Zijn opdracht: voor het 1st in de geschiedenis van het modehuis een ready-to-wear collection voor mannen én vrouwen creëren, plus accessoires zoals schoenen & handtassen. Mission completely accomplished, if you ask us! 

De expo loopt over 2 verdiepingen, one for Mr. Vuitton, one for Mr. Jacobs. Het eerste niveau toont spullen uit de 19e eeuw: denk aan koffers, oude kledij & accessoires. On the second floor vind je een selectie van de meest emblematische designs van Jacobs uit de voorbije 15 jaar. 


Links: Een legendarische LV-koffer.
Rechts: De populaire Graffiti Monogram Bag. 

Het decor van de expo is ontworpen door Samantha Gainsbury & Joseph Bennett. Deze laatste is een film & fashion production designer die o.a. al samenwerkte met modehuizen zoals Alexander McQueen en Stella McCartney. Ook mocht hij al 2 Emmy Awards in ontvangst nemen voor best production design van de historische serie Rome.

Om dit event nog meer in de kijker te zetten, brengt LV het boek 'Louis Vuitton - Marc Jacobs' uit, deels geschreven en uitgebracht door Pamela Golbin, hoofdcurator van het Louvre's Fashion & Textiles Museum. De cover ziet er alvast very glam uit: de namen van de designers prijken in gouden letters op het zwarte fluweel van de omslag. 

So are you in for a cultural trip with a touch of fashion? Then you know where to go ! wink

Expo Louis Vuitton - Marc Jacobs
Les Arts Décoratifs 
rue de Rivoli 107
75001 Parijs

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove. 

page loaded