Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

I heart Covent Garden

Door Aline op 24.02.2012

In het oosten van Londen mogen zich dan wel de zongenaamde hot spots bevinden, de Covent Garden Market in het centrum van Londen heeft mijn hart volledig gestolen. Op een boogscheut van waar ik woon, boordevol leuke shops en bruisend van de energie: een must see en maak er ineens ook een must shop van... wink!

Covent Garden was vroeger een overdekte groenten- en fruitmarkt, waar mensen van over heel Londen hun inkopen kwamen doen. Vandaag is het een populaire shopping hot spot waar je -sadly enough- veel toeristen terug kan vinden.

Laat je vooral niet afschrikken door de toeristen en ga op een namiddag in de week een kijkje nemen, op zaterdag & zondag is het er immers over de koppen lopen...


Rond Covent Garden zijn er verschillende kleine straatjes boordevol leuke shops! In Neal Street zijn er onder andere Superga, M.A.C, Diesel, Filofax, Shu Uemura, Camper, Nike, Urban Outfitters, Mango en zo kunnen we nog wel even doorgaan... In andere straten vinden we ook nog the ususal: Zara, H&M, Marks & Spencer,... Ga zeker ook de Kurt Geiger store spotten!

In Londen en dus ook aan CG zijn er twee ketens van schoenenwinkels te ontdekken: Office & Aldo voor pretty & trendy shoes tegen scherpe prijzen. Zeker eens gaan kijken en passen uiteraard... wink!

Rond de markt vind je ook een gigantisch grote Ted Baker store, dit volledig Engels merk heeft de laatste jaren een serieuze opmars gemaakt en is goed bezig met het veroveren van Europa ook. Als je in UK bent moet je toch zeker eens gaan kijken naar de flashipstores, de collecties zijn hier net altijd dat tikkeltje uitgebreider en dat tikkeltje goedkoper... Win-win noemen wij dat!


Paul Smith for him and for her & timeless classic: Mulberry

Kate Spade interior & Paul Smith Jeans Store

Aspinal of London & me

Andere shops die zeker de moeite waard zijn rond de markt zijn ongetwijfeld de gigantische Paul Smith store en de Paul Smith jeans store, handig is dat het zowel voor mannen en voor vrouwen is, zo hoeft je hubbie niet in één van die zeteltjes te zitten, maar duw je hem gewoon in een pashokje wink!

De Mulberry winkel is altijd & overal een visite waard. De prachtigste handtassen in het fijnste leder en de beste afwerking. De prijs is navenant, maar je krijgt er wel tijdloze Engelse klasse voor in de plaats! Als je nog altijd aan het dromen bent van die Alexa, is dit je kans wink!

Niet Engels, maar daarom zeker niet minder is Kate Spade. Dit New Yorks brand vindt stillaan zijn weg op Europese bodem. De Kate Spade winkel aan Covent Garden is gewoon wonderlijk mooi: frisse kleurtjes, mooie handtassen, originele kledingstukken,... We hebben er maar één woord voor: enteren!

Last but not least is er ook nog Aspinal of London, dit Engelse merk creëert prachtige handgemaakte lederwaren zoals handtassen, agenda's, fotoalbums,... 


In de de Covent Garden Market zijn er verschillende gangen met winkeltjes & cafétjes waar je gezellig kan rondkuieren en genieten van de authentieke sfeer... Ben je moe van al dat shoppen & wandelen dan kan je terecht bij Le Pain Quotidien voor een lekkere koffie of bij Ladurée voor een heerlijke macaron. Beautiful sights at Covent Garden Market

Elke donderdag vindt er rond de Covent Garden Market een echte markt plaats met huisgemaakte en artisanale Engelse specialiteiten. Tot 19h 's avonds kan je genieten van de lekkerste taarten, vers gemaakte soep, traditionele stoofpotjes, english style hot dogs and many more divine food... Absolute aanrader! 


De Covent Garden Market ligt op een boogscheut van het centrum vlak bij Leicester Square en kan je makkelijk te voet bereiken. Je kan uiteraard ook de tube nemen die je pal in het bruisende hart van de markt brengt. In de zomer kan je ook een fietstaxi nemen: gezellig open dakje & een fris windje, het leven kan schoon zijn! 

page loaded