Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Stof-e-ring: editie V

Door Michael op 23.02.2012


De maand maart wordt er eentje in Gent om absoluut niet te missen. Kruis aan in je agenda voor Maart Design Maand. Tal van creatieve initiatieven bundelen de krachten voor een spetterende design, fashion & lifestyle maand. O.a. De InvasieDesignmarkt, het KASK én Stof-e-ring slaan de handen in elkaar. Check het Belmodo.tv-artikel Maart Design Maand voor een volledig overzicht van alle activiteiten. 

Stof-e-ring laat het stof in Gent opwaaien voor de 5de keer met een Biënnale rond mode & textiel. Verwacht je aan originele installaties in een parcours van de Gentse binnenstad.

Alles verzorgt door een selectie van gevestigde waarden & een lading aanstormend talent. Daarbij een mix van Belgische ontwerpers & Nederlands modetalent.


De Belgische afdeling mag rekenen op namen als Black Balloon, Marina Yee, Zoë Vermeire, Els Robberechts, Lies Imschoot, Jan Welvaert, Trui Demarcke, Els Jacobs, Veerle Tytgat, Pieter Coene, Katrien Van Hecke, Aravinda Rodenburg, Martine Gyselbrecht, Laurence Vlerick & Mayenne Nelens, Vera Vermeersch, Malica De Clercq, Ria Dewilde, Hélène Borgers, Carolina Mosquera, Francine van der Biest, Selien Naudts, Lieve Vermeire en studenten van het KASK, Syntra Brussel én de Vakgroep Textielkunde van het UGent. 

Als dat nog niet genoeg is worden enkele Nederlandse ontwerpers uitgenodigd in Gent. O.a. Hyun Yeu, Marscha Hüskes, Pauline van Dongen, Anne De Grijff, Quoc Thang en Nicolaas. Een unieke mix dus die zorgt voor een leuk samenspel tussen de prachtige locaties en het creatieve werk van de designers. Places-to-stop zijn de Sint-Niklaaskerk, Hof van Ryhove, Lakenhalle, Aula Universiteit Gent & het STAM.

Er zijn rondleidingen langs het parcours mogelijk en ook nog een aantal randactiviteiten gepland. Bezoek het atelier van Vera Vermeersch, volg een workshop buttons of check het wildbreien in het BoHo atelier. Alle info hierover kan je terug vinden op de Stof-e-ring website. Check hier voor alle informatie over Maart Design Maand.

Stof-e-ring
vanaf zaterdag 24 maart 2012 t.e.m. zondag 1 april 2012
* download het uitgewerkte plan via www.stof-e-ring.com
* parkeren doe je het beste op één van de aangeduide parkings op het plan
* de infokrant is gratis te verkijgen op de verschillende locaties
* het parcours is volledig gratis te bezoeken, enkel in het STAM koop je een toegangsticket waarmee je het museum ook kan bezoeken
* alle locaties zijn open van 10:00 tot 18:00 (gesloten op maandag 26 maart 2012)

page loaded