Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Let’s meet Mous

Door Angelique op 05.02.2012

ID-kit

naam: Mous Lamrabat
geboortejaar: 1983
roots: Marokko

woonplaats: Gent
opleiding: interieur vormgeving St. Lucas Gent
start carrière: assistent fotograaf Koen Keppens

job: fotograaf
favoriete fotograaf: Helmut Newton
houdt niet van… de perfecte foto

muziek: olskool hip hop aub
place-to-be: waar mijn vrienden zijn

 

Met Let’s meet Mous willen we je graag voorstellen aan een supersympathieke jonge creatieveling die het volgens ons helemaal gaat maken in de wereld van de modefotografie. Waarom? Omdat Mous Lamrabat heel nuchter is en gewoon op zijn doel afstapt. Met als resultaat, dat in 1 klik je leven er anders uitziet. Belmodo.tv onderwierp Mous aan een A4'tje vragen.

"Toen ik als tiener het verhaal over mezelf hoorde dat ik een heel zwakke baby was… En elk moment deze wereld kon verlaten, heb ik besloten dat als ik voor iets ga… ik me dan ook volledig wil geven. Ik ben afgestudeerd aan de Academie van Gent maar ik wilde iets meer doen dan alleen interieur vormgeven. Fotografie sprak me al heel lang aan en ik zocht een fotgraaf om te assisteren. Ik wist er eigenlijk niets over. Het is dankzij Koen Keppens dat ik helemaal gebeten ben door dit vak. Ik kan bij hem terecht met mijn vragen, lenen van materiaal,…"

Geen perfectie aub

"Ik vind dat je gewoon moet blijven zoeken naar een sfeer die je aanspreekt. Daarmee ga je dan verder aan de slag. Dus ik heb niet echt 1 stijl. Ik wil me vooral amuseren en altijd blijf lachen. Ik wil zoveel mogelijk fun hebben on and off the set."

Me and my coffee

"Mijn allergrootste inspiratiemomenten zijn gewoon thuis. Een grappige tv-serie op de achtergrond, laptop op de schoot, magazines en boeken links van me en mijn koffie aan de andere kant. Beelden bewerken en geïnspieerd worden tegelijkertijd, zalig." 

And there is… Fashion

"Ik ben met fotografie begonnen om eerder te werken in de vorm van reportages en om te werken met mijn portretstijl."

"Maar dan leerde ik de mode kennen… Het gene wat mij enorm aantrekt bij modefotografie is dat het geen grenzen heeft. Alles kan fashion zijn, of beter gezegd je kan van alles "fashion" maken! Allez, zo denk ik er toch over. Andere fotografen zouden me misschien neerschieten als ik dit zeg (lacht)."

Kate & Amelie

"Ik zou zoooo graag eens Kate Moss fotograferen, deuhhh! Misschien cliché maar daarvoor is een reden nietwaar. But it goes both ways, ze zou me anders ook altijd naakt mogen fotograferen (lacht). Ik heb Amelie Lens wel altijd graag voor mijn lens. Ze is heel gemakkelijk om mee te werken en ze is ook zooo mooi! 

Tip & trick

"Liefhebbers kunnen zeker echt mooie foto's maken… Je moet het gewoon niet ver gaan zoeken. Ga geen onbetaalbare snufjes kopen omdat je van iemand hebt gehoord dat… Don’t! Een mooie foto is snel gemaakt en dat beseffen er velen soms niet. En als je van Photoshop niets afweet, blijf er dan liever af. Je kan er een supermooie foto meteen mee om zeep helpen door dat typisch schilderij- achtige, plat geblured effect. Denk aan het pure."

"Mijn favoriet toestel is mijn Olympus Pen. Klein en en je kan er superveel mee doen. Als je een vintage foto wil, ga dan niet gaan ‘overphotoshoppen’ maar gebruik het toestel van je opa, dan heb je pas de echte vintagelook foto die je zoekt."

The Mous work"Deze reeks is eigenlijk tot stand gekomen doordat ik met de stylist Pierre Gorzala heb samengewerkt voor Label Magazine. Het klikte meteen. De Franse visagiste Victoria Monvoisin had me toevallig in die periode ook al eens gemaild dat ze fan is en heel graag wou samen werken. Lesley Minnebo is het model en we hebben geshoot op een ijskoude avond in Brugge. Gelukkig hadden we een plaatsje waar we af en toe konden opwarmen, dankjewel Jana!"

page loaded