Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Boy

Door Catherine op 05.02.2012

Models & music, een beproefd concept: Kate wordt wel eens ge-name-dropped door Kanye, Agyness Deyn opent in sappig Northern English de video van Rihanna's 'We Found Love' & Karen Elson maakt zelf muziek. Maar een volledige song aan je gewijd krijgen, en dan nog wel als mànnelijk model, daarvoor moet je Andrej Pejic heten.

De Britse zangeres Victoria Aitken liet zich voor haar nieuwste lied 'Fashion Boy' inspireren door the most beautiful boy in the world!

Androgynie Boven

Je kent Andrej als het androgyne Australische model dat vorig jaar plots alomtegenwoordig was op de catwalks & in de campagnes. Met zijn ongewoon vrouwelijke looks bracht hij fashion lovers meer dan eens in vervoering/verwarring. De slash is hier cruciaal want Andrejs feminine side heeft hem in weinig respectvolle crossovercategorieën als ladyboy & femiman doen belanden. Meer over androgynie en gender bending in de mode lees je in het Belmodo.tv-artikel A story of boy/girl meets girl/boy.

Zelf doet the world's most beautiful boy er niet moeilijk over: "It's not like: 'Okay, today I want to look like a man, or today I want to look like a woman.' I want to look like me. It just so happens that some of the things I like are feminine." Zijn geslacht staat open voor artistieke interpretatie & dat levert hem zowel opdrachten voor womens- als voor menswear op!

Pejic deed vorig jaar ondere andere campagnes voor Marc by Marc Jacobs (boven), de Men's Fall van Jean Paul Gaultier (onder 1 & 2) en diens Spring-coutureshow, waarin hij schitterde als bruid (3). Ook in Gaultiers laatste couturedefilé was het spraakmakende model te zien (4). Meer over die collectie lees je in het Belmodo.tv-artikel Jean Paul Gaultiers Ode aan Amy


Het toppunt van alle gekkigheid: de Australiër haalde als eerste - en waarschijnlijk laatste - man ooit een campagne voor vròuwenlingerie binnen. Meer bepaald voor de push-upbeha's (!) van Hema. En nu heeft deze girly fashion boy dus ook een eigen theme song. Werd eigenlijk wel tijd.

Andrej's Song

'Fashion Boy' is het werk van de Londense Victoria Aitken. De zangeres - hoewel dat misschien een groot woord is - zegt helemaal gek te zijn van Pejic omdat hij de modewereld meetroont naar onbekend terrein. De song is een soort schrale dansschijf, naar het schijnt geremixed door de producer van Madonna en Lady Gaga, maar dat is er niet aan te merken. Laten we zeggen dat 'Fashion Boy' zowat het beste moet zijn dat we gehoord hebben sinds 'Itsie Bitsie Boe'.

De lyrics zijn nog wel een vermelding waard. Aitken, die trouwens zelf van mode niet veel kaas gegeten lijkt te hebben, noemt Andrej in het lied "the king of style" met een "smile that makes the girls go wild." Het refrein luidt: "Fashion boy, I've seen it all before. Fashion boy, will you give me some more. Fashion boy, he thinks he owns the floor."

Een primeur voor Pejic om zo bezongen te worden en het bewijs dat de wereld zijn ambiguïteit nog steeds kan smaken. Luister vooral zelf en let us know what you think!

page loaded