Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sunday activities in London

Door Aline op 24.01.2012

What to do on a sunny sunday in pretty LDN? Voor toeristen verschilt een zondag in Londen niet zo erg veel van elke andere dag van de week. Alle winkels (for real!), musea, restaurants & openbaar vervoer blijven immers open.

Voor de echt Londenaars is zondag hun rustdag, hun ontspanningsdag. Ze blijven bewust weg van Oxford en Regent Street dat bulkt van de toeristen en dagjesmensen en gaan voor quality time met amigo's in een goed restaurantje of me time in het park. 


Primrose Hill

Primrose Hill grenst aan Regents Park en geeft een prachtig uitzicht over heel London. Op deze beroemde heuvel kan je lekker romantisch gaan doen met je BF, hier werden immers al verschillende dromerige filmscènes opgenomen uit o.a. Bridget Jones  en 101 Dalmatiërs.

In beide parken kan je heerlijk wandelen en zijn er veel sportmogelijkheden. In Regents kan je zelfs de Londense zoo bezoeken. De meeste Londenaars hebben geen tuin en komen zich daarom in het weekend uitleven. Op zondag zie je er ontelbare lopers, fietsers en verschillende rugby, voetbal en lacrosse toernooien. Marylebone High Street is dé straat bij uitstek om op zondag lekker laat te gaan brunchen met je hubbie of om met vrienden naar een pub te gaan en de tijd volledig uit het oog verliezen. Vooral doen is de boodschap: laat je meeslepen door de gezellige straat, de leuke restaurantjes en de unieke sfeer die er hangt. En wie weet spot je wel een aantal celebs...


In diezelfde straat is er ook -hoe kan het anders?- shopping to do. Er zijn verschillende designwinkels waar je prachtige vondsten kan doen voor the house,  een ancient bookstore die absoluut een bezoek waard is én er zijn vooral een aantal shops gevestigd die je niet zomaar voorbij kan lopen. Sandro, Paul Smith, Malene Birger & Theyskens Theory zijn al zeker present, maar er zijn nog tientallen winkeltjes om te ontdekken. 


Coco Momo 

Een lekkere brunch of een gezellige late lunch eet je op Marylebone High Street bij Coco Momo. Heerlijke hamburgers met hand cut chips, salmon & eggs om u tegen te zeggen en dan heb ik het nog niet over de Belgian waffles als dessert wink! Als je dan nog een 'goestingske' hebt kan je terecht voor coffee & cake bij één van Londens beroemdste patisseries: Patisserie Valerie. Don't count the calories ladies, die ga je er immers aflopen in Hyde Park, right wink?


Hyde Park

page loaded