Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Coppens strikt Roisin Murphy

Door Bieke op 16.01.2012

Het is nog volop winter of laten we stellen dat deze eindelijk eens van start mag gaan, maar as usual zijn de couturiers ons al een stapje voor en hebben zij net hun lente-/zomercollectie afgerond. Zo ook hoedenmaker Christophe Coppens. Zijn nieuwe collectie hoeden en sjaals werd voorgesteld met behulp van een filmpje waarin zijn absolute muse Roisin Murphy figureert. Bloedmooi doch grillig.

De originele video met caleidoscopisch effect is een fictieve tribe met accessoires en symbolen, rituelen en een gezongen taal die niet bestaan, geïnspireerd op Coppens' Women of the field collectie SS12. Componiste en model Roisin Murphy is te zien met authentieke couturestukken die veel weg hebben van de uitrusting van een stamhoofd of zelfs samoeraikrijger alsook enorme rieten sculpturen en sjaals met talloze franjes afgewerkt met stro, raffia en zijde. Eén voor één pronkstukken die in draagbare equivalenten gegoten zullen worden en vanaf februari te koop zullen zijn chez Christophe Coppens himself in Brussel. Het prijskaartje is nog een verrassing maar het opzetten van een spaarplan is alvast geen slecht idee.

Fashionicoon Murphy viel al eerder te spotten met hoofddeksels van onze Belgische hoedenlover, check it out: Roisin Murphy concenteert met Coppens.
Opdat deze 2 elkaar mogen blijven inspireren!

page loaded