Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Louis Vuitton: beestig mooi

Door Karen op 13.01.2012

Ever since ik de nieuwe campagne gezien heb (check het Belmodo.tv-artikel Sweet as ice cream: Louis Vuitton spring/summer 2012), is Louis Vuitton the one and only thing on my mind. Onvermijdelijk gevolg? Urenlange online bladersessies op zoek naar allerlei weetjes over dit prachtige designerlabel. Het al even onvermijdelijke resultaat? Een vervelend stijve nek, pijnlijk verkrampte vingers, een constante #reallyneedtohaveaLouisVuittonbag-drang en een artikel over deze über schattige beestjes.

De Britse kunstenares Billie Achilleos verknipte, verscheurde en transformeerde Louis Vuitton portemonnees, handtassen, riemen en andere accessoires dat het een lieve lust was (I know, enkel het idee alleen al bezorgt me rillingen) naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Louis Vuitton's small leather goods-gamma. De reden voor deze kunstzinnige designermoord? De meest verbluffend mooie en àller-braafste diertjes you've ever laid eyes on!Het Maroquinaris Zoologicae-project werd voor het eerst aan het publiek getoond in oktober 2011 in de wereldberoemde (en vooral very creepy!) taxidermist winkel Dyrolle in Parijs en verhuisde vervolgens naar de holiday etalage van de Louis Vuitton shop in Omotesando in Tokio. 

Rumour has it dat deze prachtige collectie dit jaar op wereldtournee zou gaan. Eén ding is zeker: als deze schatjes naar België komen, staat Belmodo.tv front row naar adem te happen. Groupies? Wij???


In onderstaand filmpje zie je Billie Achilleos working her magic. Enjoy!

page loaded