Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maart Design Maand

Door Michael op 08.01.2012

Ola Pola! Meer dan 20 organisaties slaan de handen in elkaar om Gent op de designkaart te zetten. Samen organiseren ze Maart Design Maand in Gent. Dé maand van het jaar waar de klemtoon ligt op mode, meubelontwerp, grafische vormgeving, textiel, fotografie, food en zoveel meer. 

Een serieuze agenda gevuld met installaties, performances, beurzen, expo's, lezingen, onderzoeken en voorstellingen. Alles wat design freaks dus niet mogen missen! Maart Design Maand is een organisatie van o.a. De Invasie, het KASK, de Designmarkt, Stof-e-ring & Emma Gelaude

De Invasie van Gent

Eén van de onderdelen van de design maand is het neerstrijken van de strijders van De Invasie. Meer dan 70 jonge designers, ontwerpers, grafici, fotografen, filmmakers en koks krijgen de kans om hun werk tentoon te stellen en te verkopen aan the big audience. Place-to-be is het KASK & het Koninklijke Conservatorium, allemaal aan de Bijloke. Data die je hiervoor moet aankruisen in je agenda zijn zaterdag 31 maart 2012 & zondag 1 april 2012.

Alle strijders zal je bovendien al vroeger leren kennen tijdens een stadsparcours in het Gentse centrum. Be ware Arteveldestad want De Invasie is onvermijdelijk!

www.deinvasievangent.be

School of Arts/KASK & Koninklijk Conservatorium

Het KASK & het Koninklijk Conservatorium in Gent bundelen de krachten. Op verschillende plaatsen in de stad en op de campus aan de Bijloke stellen alle designafdelingen van de school (zowel mode, textiel, graphic design als webdesign & interior design) hun realisaties en projecten voor aan het grote publiek. 

Hou de kalender zeker in de gaten want de School of Arts plant ook een aantal zéér interessante lezingen & filmvoorstellingen rond mode, textiel & design. 

www.schoolofarts.be

Design Markt

De feestelijke kick off van de hele maand gebeurt met de Design Markt zelf. Een coole hotspot for cool vintage. Meer dan 50 internationale vintage design handelaars, galeriehouders en outlet designerwinkels verzamelen onder 1 dak. Deze editie staat bovendien in het teken van de kids

Indoor Designmarkt 
zaterdag 3 maart 2012 & zondag 4 maart 2012
van 10:00 tot 18:00
ICC Gent
www.designmarkt.be

Stof-e-ring

Het Gentse Stof-e-ring organiseert voor de 5de maal een Biënnale rond Mode & Textiel. Het stadcentrum mag rekenen op verschillende originele installaties van een aantal gevestigde waarden én aanstormend talent. Deze editie mogen 6 jonge Nederlandse ontwerpers aantreden. Een stadswandeling als nooit tevoren ...

Van zaterdag 24 maart 2012 t.e.m. zondag 1 april 2012

www.stof-e-ring.com

EMMA

De Gentse blogger Emma van My Fashionblog stippelt een inspirerende fashion route uit. Een wandeling langs shops die hun favoriet Belgische modemerk in the spotlights zetten. 

www.myfashionblog.be

Je kan een volledig overzicht van alle activiteiten rond Maart Design Maand terug vinden op www.maartdesignmaand.be

page loaded