Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FASH!ON/OFF

Door Karen op 22.11.2011

Zin om een weekendje naar 't Stad af te zakken? You better want van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december vindt in de Antwerpse Cinema Zuid  FASH!ON/OFF plaats en believe you me, dat wil je niet missen. Sarah Lauwers en Ben Van Alboom, aka de organisatoren van dit fijne minifilmfestival, zien de modefilm als een van de meest avant-gardistische en technisch grensverleggende kunstvormen van de afgelopen jaren en 'dus leek een festival hen geen slecht idee'. Euhm, films én mode? That's a super-duper idea!

Niemand minder dan Serge Leblon, as in de Belgische modefotograaf met internationale faam, zal tijdens de openingsavond niet alleen zijn eigen werk komen voorstellen maar ook enkele van zijn favo fashion movies, videoclips en avant-garde films prijsgeven. Verder zal je kunnen genieten van het beste van Out of Fashion, in januari 2011 getoond tijdens het International Film Festival Rotterdam en een must see ever since. Nogal wiedes, wetende dat artiesten als the Brothers Quay, Harmony Korine, Hussein Chalayan en Kenneth Anger hierin de revue passeren.

'The Tents' zal je voyeuristische kantje, en ja iedereen heeft dat, meer dan weten te bevredigen. Fashion filmmaker Marcus K. Jones en regisseur James Belzer reiken verder dan de ogenschijnlijke glitter and glamour en laten zich volledig opslorpen in de madness die New York Fashion Week really is. Donna Karan, Tommy Hilfiger, Suzy Menkes en Isaac Mizrahi uncensored? Yes please!

Verder laat FASH!ON/OFF ook enkele pareltjes van Ellen Von Unwerth en Peter Lindbergh, beiden wereldbekende modefotografen en al even getalenteerde filmmakers, op jullie los en doken de bezielers achter Ben Trovato, een van de meest invloedrijke blogs over modefotografie en -film, gewillig in hun archief om jullie de meest verfrissende fashion films te kunnen voorschotelen.

We kunnen er niet omheen, fashion is one crazy big party en visa versa. En net daarom sloegen FASH!ON/OFF en de organisatoren van Kissinger, Antwerp's heetste en pittigste night out, de handen in elkaar om jullie zaterdagavond 10 december te trakteren op een closing party om nooit te vergeten. De nodige alcoholische verfrissingen zullen aanwezig zijn, net als een welkome overload aan heerlijk dansbare deuntjes. En mooie mensen, veel mooie mensen!

Tip: De voorstellingen van FASH!ON/OFF starten stipt op tijd,dus fashionably late zijn is voor een keertje not done. Koop je tickets ook best van te voren, dat bespaart je impasse het risico om dat weekend nagelbijtend in die vervelend lange wachtrijen te moeten staan.

FYI: het volledige programma en meer info over het event en de afsluitende party is slechts een muisklik van je verwijderd.

page loaded