Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Van Katoen geeft van katoen!

Door Michael op 21.11.2011

Van Katoen is het initiatief van een handvol bloggers en naaiclubs die maar één doel voor ogen hebben: geld inzamelen voor het goede doel, Annick For Kenya. Dat goede doel is opgericht door de ouders van Annick Van Uytsel. Eén van de grote dromen van het meisje was om te gaan werken in een derdewereldland met en voor kinderen. Een aantal jaar geleden zag het initiatief Annick for Kenya het licht om zo de droom van het overleden meisje alsnog in vervulling te laten komen.

De hipste handwerkclubs uit Vlaanderen besloten om hun krachten & naaimachines te bundelen en op die manier zo veel mogelijk centjes voor Annick's goede doel te verzamelen. Daarom richtten ze Van Katoen op. Hiermee organiseren ze verschillende activiteiten waarvan de opbrengst integraal naar Annick for Kenya gaat.

Op zaterdag 14 april 2012, mark the date Ladies, organiseert het collectief een naaimarathon in het MIAT in Gent. Op die dag zijn er in het museum verschillende workshops naaien & stikken met mode als rode draad. Je kan er zelf je creëertalent ontdekken én je kan er ook 'grondstoffen' aankopen om thuis verder aan de slag te gaan! Voor de Ladies die niet al te handig zijn, no worries, er zijn ook startersworkshops! Voor diegenen die het liever kant-en-klaar hebben: op die dag kan je ook al mooie handgemaakte stuks kopen in het Van Katoen kraam, waar ze op die dag ook hun eigen label - Van Katoen - zullen presenteren.


Wil je nu meteen al aan de slag met naald & draad? Check dan de webshop van Van Katoen om leuke patronen te scoren voor je kids, jezelf, handtassen,...

Voor de echte Handige Henrietta's is er het initiatief van het Belgische merk voor zwangerschapskledij, Fragile. Zij organiseren namelijk een ontwerpwedstrijd speciaal voor Van Katoen. Het is de bedoeling dat er een zwangerschapsjurk wordt ontworpen waarvan een groot deel van de opbrengst opnieuw naar Annick For Kenya gaat. Uiteraard valt de winnaar zelf ook in de prijzen en mag die het volledige ontwerpproces volgen. Het winnende kleedje wordt voorgesteld op de Van Katoen website en zal in de rekken hangen bij Fragile voor de zomercollectie van 2013. Meedoen is dus de boodschap, inschrijven kan nog tot donderdag 1 maart 2012!

Check de website Van Katoen voor meer info!

Tekst & beeld door Aline Vermeiren.

page loaded