Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Zoenende wereldleiders in de Benetton Unhate campagne

Door Bieke op 18.11.2011

President Obama die de Chinese leider Hu Jintao zoent? Unlikely.
De Palestijnse president Mahmoud Abbas smooching de Israëlische premier Benjamin Netanyahu? Never.
Franse president Nicolas Sarkozy cuddling up to Duitse bontskanselier Angela Merkel? Yeah…maybe. Hoewel, ook enigszins verontrustend.

En toch. Controversiële reclamecampagnes die verkwikkende reacties opwekken, je moet het maar kunnen.
Bij deze een staande ovatie en een hartverwarmend like-in-the-old-times applaus want Benetton, het major Italiaanse kledingmerk die eerder al provocerende campagnes bedacht over aids, een Bosnische soldaat, een non die een priester kust, is terug van weggeweest.


Met zijn nieuwe wereldwijde communicatiecampagne UNHATE nodigt het modehuis de wereldbevolking en zijn leiders uit om te strijden tegen de ‘haatcultuur’ en ceëert daarom de UNHATE Foundation. Dit diepe en humane concept werd deze week voorgesteld door Alessandro Benetton, the big chief van de Benetton Group, in Parijs. De ads zijn gebaseerd op de bekende kus, het meest universele symbool van de liefde, tussen de Sovjet-leider Leonid Brezhnev en Oost-Duitse leider Erich Honecker, vastgelegd op camera back in 1979.

Voel je je geroepen om jouw zoenscène vast te leggen op beeld en een unhate message achter te laten? Dan kan dit op The Kisswall van the UNHATE Foundation, gewoon een korte muisklik hier.

Ziezo Belmodo.tv lovers, dit was me weer een lekker brokje cultuur. Laat ons nu maar hopen dat dit initiatief ook wat meer sales percentjes zal genereren voor Benetton zodat ze terug wat hoogtijdagen kunnen vieren.

page loaded