Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MTV EMA’s 2011

Door Karen op 08.11.2011


Afgelopen zondag vonden voor de 18de keer op rij de MTV Europe Music Awards plaats. Host van dienst was ditmaal het Noord-Ierse Belfast en naar goede gewoonte was het ook nu weer een kwestie van zien en vooral gezien worden. All good things come in threes en dus viel er niet op een maar op drie verschillende plaatsen tal van muzikaal lekkers te beleven. Op het hoofdpodium in de Odyssey Arena gaven Bruno Mars, Coldplay, David Guetta, Jessie J, Justin Bieber, Lady Gaga, LMFAO en Queen het beste van zichzelf. Red Hot Chili Peppers speelden de Ulster Hall plat en Snow Patrol en Jason Derulo sloegen de handen in elkaar voor een wervelend optreden in City Hall.De 19-jarige actrice/zangeres Selena Gomez heeft haar naam en faam vooral te danken aan haar frequente verschijningen op Disney Channel en dankzij haar relatie met tieneridool Justin Bieber heeft ze menig gebroken meisjeshart op haar geweten. La Gomez mocht dit jaar de fakkel overnemen van Eva Longoria als EMA's mistress of ceremonies en stal de show in een resem aan very pretty shiny dresses.


In tegenstelling tot de MTV Video Music Awards, kiest bij de MTV EMA's het publiek welke genomineerden met de awards gaan lopen. Overduidelijke publiekslieveling en absolute prijsbeest van de avond was Lady Gaga, die luckily het rauwe vlees bij haar slager gelaten had en this time over het podium krioelde in spacy outfits en ufoachtige hoeden in matching kleuren. Miss Gaga sleepte zowel de awards voor 'Best Female' en 'Biggest Fans' in de wacht als de prijzen voor 'Best Song' en 'Best Video 'voor haar niet-uit-je-hoofd-te-stampen nummer 'Born This Way'. Justin Bieber maakte dan weer gastvrouw en girlfriend Selena very proud door aan de haal te gaan met 'Best Male' en 'Best Pop'. Ook Bruno Mars mocht twee awards aan zijn palmares toevoegen, namelijk 'Best New Act' en 'Best Push Act'.

Katy Perry, als we je een goede raad mogen geven: fire that stylist honey! Die draaimolenjurk tijdens de MTV Music Awards 2008 mocht dan nog a funny piece of art zijn, deze roze zonnebriloutfit is dat niet. Haar 'Best Live Act'-award is dan wel weer iets om trots op te zijn. Aangezien Eminem zich opgesloten had in de studio, kon hij niet zijn zoveelste 'Best Hip-Hop'-prijs in ontvangst nemen en ook de mannen van Linkin Park stuurden hun kat. Hopelijk is die zo sweet om hun 'Best Rock'-award met zich mee naar huis te nemen. Wie wel in Belfast was in heerlijk levenden lijve was acteur Jared Leto die met zijn band 30 Seconds to Mars de awards van 'Best Alternative' en 'Best World Stage Performance' kreeg. Tenslotte was het de Koreaanse band Big Bang die de prijs voor 'Best Worldwide Act' veroverde en kreeg Killer Queen met 'Global Icon' een beeldje van wereldwijd verdiende appreciatie.Check de MTV EMA's website om de show (opnieuw) te bekijken en voor een wanted overload aan foto's, crazy outfits en behind the scenes-filmpjes. Wat vond jij trouwens van de teaser spot starring Selena "You'll never look at her the same way again" Gomez?

page loaded