Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy 20th anniversary Louboutin!

Door Karen op 03.11.2011

Louboutins, aka the killer shoes met de iconische rode zool, sieren al twintig jaar lang de poezelige voetjes van the rich and famous, denk aan actrices als Sarah Jessica Parker en Kate Bosworth. Dat moet évidemment explosief gevierd worden en daarom ontwierp designer Christian Louboutin onder het motto 20 years,20 pairs evenveel paar schoenen voor warenhuis Barneys in New York. The fact dat elk paar slechts een keer bestaat, maakt de schoenen zeer exclusief en seriously wanted.


Omdat we helaas niet allemaal beroep kunnen doen op een miljoenenbankrekening, damn you miss Parker, heeft Louboutin met 'Christian Louboutin' ook een minder prijzige reminder aan deze speciale gebeurtenis in store. Dit boek met luxueuze, roze kunstleren kaft en vergulde pagina's voert ons mee doorheen de volledige glansrijke carrière van de Franse ontwerper. Goede vriend en acteur John Malkovich pende met veel plezier het voorwoord neer en zowel regisseur David Lynch als fotograaf Philippe Garcia namen een deel van de fotografie voor hun rekening.

Het elegante boek in ware Louboutin-stijl bevat onder meer foto's van sterren als Mika, Kristin Scott Thomas en Dita Von Teese.  De wulpse burleske danseres werkt reeds acht jaar met de ontwerper samen en zweert tijdens haar shows steevast bij deze yummy high heels. "It's a really sexy thing, especially when performing a striptease onstage, to have that flash of red sole. I always try to push the limits, and so does he.' aldus de ex van Marilyn Manson.

'Christian Louboutin' wordt uitgegeven door Rizzoli in New York en kost 63 euro. Check het onderstaande filmpje voor een blik achter de schermen tijdens the making of Christian Louboutin's 20th Anniversary book.

Happy birthday Louboutin! Dat er nog veel centimeterhoge, adembenemende creaties mogen volgen. Mét rode zool please.

page loaded