Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bobbejaan Schoepen Musical Tribute Hosted by Lee

Door Karen op 01.11.2011Nog tot en met 12 februari 2012 kan je in het ModeMuseum van Antwerpen gaan kijken naar 'Dreamsuits. Ontwerpen van Nudie Cohn, de Rodeo Tailor - uit de collectie van Bobbejaan Schoepen'. Het Belmodo.tv-artikel EXPO: Dreamsuits @ MoMu Antwerpen vertelt je everything you need to know over deze fraaie tentoonstelling die bol staat van spectaculaire outfits en glitterende accessoires.De Oekraïense Cohn begon zijn carrière als ontwerper van rijkelijk gedecoreerde g-strings voor New Yorkse strippers. In 1947 liet hij de stomende paaldans scene voor wat het was en verhuisde hij naar Hollywood om daar naam en faam te maken binnen de typische 'rhinestone cowboy'-stijl.

Zijn fantasierijke, delicaat geborduurde en zwaar gedecoreerde country- en westernkledij kon in het verleden rekenen op een grote schare fans uit de muziek- en filmwereld waaronder 'The Man in Black' Johnny Cash, wiens iconische zwarte pak bezaaid met rode en blauwe sterren eveneens in deze expositie is opgenomen. Even today putten talloze sterren zoals muzikanten Bobby Gillespie van Primal Scream, Mike Mills van R.E.M. en Beck, modefotografen zoals Craig McDean en modeontwerpers zoals Tommy Hilfiger en Ralph Lauren nog steeds inspiratie uit Cohn's fabelachtige ontwerpen.American Denim Icon Lee betuigt maar wat graag haar steun aan de inspirerende combo van muziek en creativiteit en that's why de tentoonstelling afgelopen donderdag een feestelijke en aangrijpend muzikale kick off kende tijdens de Bobbejaan Schoepen Musical Tribute Hosted by Lee. DJ Nils Verkaeren zorgde voor de nodige aanstekelijke tunes en later kroop Femke Ganzeboom, de kleindochter van Bobbejaan, eventjes het podium op om samen met The Speedy Bobs, aka Roy Aernouts, Gregory Frateur en Tom Pintens, het ultieme eerbetoon te brengen aan haar overleden grootvader en zijn hechte band met Nudie Cohn. Ook Bobbejaans vrouw Josée en dochter Peggy waren van de partij en mochten getuige zijn van een MoMu-inkomhal packed with enthousiaste bezoekers waaronder ook Walter Van Beirendonck. Zijn expo Dream The World Awake kan je nog tot en met 19 februari bezoeken in het ModeMuseum. Check alvast het Belmodo.tv-artikel EXPO: Walter Van Beirendonck @ MoMu voor een zenuwprikkelende sneak preview.

Lee heeft trouwens nog een extra fashion pleziertje voor jullie in petto. Op zaterdag 19 november 2011, 17 december 2011 en 21 januari 2012 kan je van 10u tot 17u terecht in het MoMu voor de workshop Customize & Rodeo. Ben je 14 jaar of ouder en wil je je een dag lang laten onderdompelen in de onmiskenbare country en western style, contacteer dan minimum drie weken op voorhand Frieda De Booser op 03 470 27 74 of [email protected]Last but not least heeft Uitgeverij Lannoo naar aanleiding van deze tentoonstelling een exclusief boek uitgebracht. 'Dreamsuits. The Wonderful World of Nudie Cohn' is geschreven door Mairi MacKenzie, ontworpen door Paul Boudens en kost 39,99 euro. Het 160 pagina's tellende boek is een bonte verzameling van verrassend archiefmateriaal van Nudie Cohn, Bobbejaan Schoepen en andere sterren, detailfoto's van de kostuums en het innemende verhaal van de originele 'Rodeo Tailor'. Perfect voor onder de kerstboom. We're just saying.

page loaded