Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hel Looks

Door Karen op 18.10.2011

Looks inspired by de indringende geur van zwavel en vuur, het beangstigend hoongelach van mister Satan himself, scherpe drietanden en puntige hoorns? Hell no honey! Hel Looks is een street style blog die in 2005 in het leven werd geroepen door de Finse Liisa Jokinen en Sampo Karjalainen. Deze freelance schrijfster en internetondernemer schuimen de straten van Helsinki af, op zoek naar opvallende persoonlijkheden met een edgy, experimentele smaak. Het resultaat is een resem portretten van unieke mensen met een eigen, très creatieve stijl gekenmerkt door tweedehands of vintage pieces van lokale ontwerpers en zelfgemaakte stukken. In 2010 werd Hel Looks door de Finse Elle genomineerd voor The Fashion Blog of the Year.


Kan je niet genoeg krijgen van deze website, we know we can't, rep je dan asap naar Designcenter De Winkelhaak in Antwerpen want daar kan je nog tot en met 30 november een zorgvuldig gemaakte selectie van de meest memorabele stijlen van deze blog gaan bewonderen. De expo Hel Looks - Street Styles from Helsinki kende afgelopen vrijdag een feestelijke opening: heerlijk verfrissende drankjes, trés fashionable nieuwsgierigen en pittige deuntjes van Pauliina Siniauer, dj bij Radio Helsinki.


Speciaal voor deze tentoonstelling nam de Finse interieurontwerpster Linda Bergroth De Winkelhaak flink onder handen. Het steeds terugkerende streepjesthema vormt een prachtige omkadering voor de zeer inspirerende fotoreeks. Een glunderende Linda, Liisa en Sampo mochten vrijdag dus welverdiend toasten op de succesvolle samenwerking . De ladies zagen er trouwens waanzinnig uit en wij zijn tot over onze oren verliefd! Op Liisa's schattige handtasje van Hanna Sarén en killer shoes van Saara Kivimäki, that is.In het midden van de exporuimte staat een kleurrijke tent die dienst doet als pop-up shop. Je kan er tegen zeer aantrekkelijke prijzen accessoires en kleding kopen van zowel Vuokko Nurmesniemi, een legendarische naam uit de Finse modewereld, als van aanstormende jonge ontwerpers. Zo vind je er onder meer de Popcorn juwelen van Veera Kulju, 'Vaadin'-juwelen uit rendierhaar, veervormige reflecterende hebbedingetjes van Saara Renvall en Elina Aalto, kleurrijke, op bloemen en planten geïnspireerde halskettingen van Laura Wesamaa, 'Mitsumaru'-klompen van Nene Tsuboi en gebreide kleding van Aino Vainio.
Hel Looks - Street Styles from Helsinki is een absolute must-see en je hoeft bovendien niet eens je portemonnee boven te halen. Toch niet om binnen te geraken, de pop-up shop dat is dan weer een ander verhaal. Maar laat ons eerlijk zijn, hoe vaak krijg je de kans om unieke Finse young designeritems op de kop te tikken? Dat dachten we al! Have a shopping blast!

Hel Looks - Street Styles from Helsinki
Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen


Maandag tot vrijdag van 9:00 u tot 18:00 u
Zaterdag van 14:00 u tot 18:00u

page loaded