Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

EXPO: Dreamsuits @ MoMu Antwerpen

Door Michael op 18.10.2011

How-Die-How Cowgirl! Het ModeMuseum Antwerpen presenteert “Dreamsuits”. Een tentoonstelling met spectaculaire outfits en accessoires van de legendarische ontwerper Nudie Cohn. Die designs zijn gebaseerd op de persoonlijke collectie van een groot entertainer van eigen bodem, namelijk Bobbejaan Schoepen.

Met deze expo pakt het MoMu als eerste in heel Europa uit met het werk van The Rodeo Tailor Mister Cohn. De Oekraïnse ontwerper zorgde voor een ware revolutie in de mode van country & western muziek. Denk aan felgekleurde jumpsuits met olifantenpijpen, maatpakken in rood, blauw, groen, geel, paars,... met borduursels, felgekleurde hemden, sjaaltjes, cowboyhoeden, studs, parels, glitters, ... Je kan het zo bold niet bedenken of de cowboys hebben het wink!


Nudie Cohn had onwaarschijnlijk veel fans. Waaronder ook een groot aantal bekende performers zoals Elvis Presley, Dolly Parton, John Wayne, Elton John, Cher, John Lennon,... Aangezien Bobbejaan Schoepen zijn hele leven lang Nudie Cohn outfits heeft gedragen werden de twee al gauw dikke vriendjes. Die vriendschap heeft geleid tot een goed bewaarde collectie. Het MoMu viert daardoor niet alleen Nudie als designer maar ook de relatie tussen hem en Belgian Icon Bobbejaan Schoepen. Jiehaaaaaaa!

Place to visit
Dreamsuits. Designs by Nudie Cohn, The Rodeo Tailor. Featuring the collection of Bobbejaan Schoepen.
MoMu Gallery
Van vrijdag 28 oktober 2011 tot 12februari 2012
Gratis toegang!

ModeMuseum Antwerpen
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
www.momu.be

page loaded