Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MODO Parcours 2011: Statement

Door Michael op 17.10.2011

Het Brusselse mode-event van het jaar is er weer! Het MODO parcours zet de Brusselse binnenstad voor de 11de keer ondertussen weer op z'n kop. Meer dan 70 modeontwerpers verzamelen in de Dansaertstraat, Sint-Jacobs & Zavelwijk. Drie dagen lang ademt Brussel avant-gardistische en hedendaagse mode uit. Kruis dus met fluo in je agenda vrijdag 28 oktober, zaterdag 29 oktober & zondag 30 oktober 2011 aan. 

Deze editie is opnieuw met de artistieke leiding van Didier Vervaeren en met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Al sinds 1994 heeft Modo Brussels (vroeger Modo Bruxellae) de bedoeling om het imago van de Brusselse modesector te promoten. 

De 2011-editie van het MODO parcours draagt de titel 'Statement'. Met 'Statement' wordt verwezen naar de zin voor betekenis, iets een boodschap meegeven, een positie innemen. Er zijn dus net zoveel 'statements' als er modeontwerpers zijn en als er projecten zijn. Waar een wil is om verschil te maken, is er al snel sprake van 'statement'. Denk maar aan de uitspraak 'Red is the new Black' van Comme des Garçons designer Rei Kawakuba in de jaren '90. 


Het parcours wordt dit jaar gekleurd door bijna 70 installaties. Welgekende Brusselse brands worden afgewisseld met jong talent uit de Brusselse modescholen. Ontwerpers kan je vinden in hun eigen boetiek of worden uitgenodigd om in een privé of onverwachte locatie te exposeren. Er wordt bijzonder vaak samengewerkt met andere artiesten als grafici, beeldkunstenaars, fotografen, dansers en theater personae. Op vrijdagavond 28 oktober wordt het mode-event officieel gestart met voorstellingen, soirées, concerten en een echte nocturne

Wanneer je het MODO parcours gaat bezoeken, vergeet dan ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de pop-up store Brussels Boutikq. Place-to-shop is het toekomstige Brussels Centrum voor Mode & Design. Onder de noemer Brussels meets Seoul meets Brussels zullen er ook 2 tentoonstellingen te zien zijn.

Er is een expo rond het werk van de eerstejaarsstudenten van La Cambre Mode(s). Verder is er ook nog de exhibition Full Metal Jacket. Het zijn eigenlijk de resultaten van een workshop o.l.v. Tony Delcampe & Didier Vervaeren met studenten van de Koreaanse Samsung Art & Design Institute uit Seoul. Een blik vooruit naar de toekomstige modegeneratie aan 2 zijden van de planeet. 


Het hele parcours is samengevat op een handig gedetailleerd plan & programma. Dat krijg je meteen aan de start van het parcours. Je kan zo de ontwerpers ontdekken in de volgorde die jij zelf wil. Het MODO parcours is dé gelegenheid om de deuren van de luxeboetieks in de Dansaertwijk plat te lopen. Een niet te missen event voor fashionista's in la Belgique

MODO parcours
vrijdag 28 oktober 2011 van 11:00 tot 22:00
zaterdag 29 oktober 2011 van 11:00 tot 18:00
zondag 30 oktober 2011 van 11:00 tot 18:00

Start & infopunt
Ritscafé
A.Dansaertstraat 70
1000 Brussel
kostprijs € 5 (studenten € 2)

Voor meer informatie surf naar www.modobrussels.be

page loaded