Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Streetstyle @ DSGNRMRKT

Door Karen op 11.10.2011

Als je door onvoorziene en, not to mention, zeer ongewenste omstandigheden de tweede editie van DSGNRMRKT in het Modemuseum van Hasselt hebt moeten missen, lees dan zeker het Belmodo.tv-artikel DSGNRMRKT: de checklist voor een uitgebreid overzicht van alle absolute must knows. We waren niet enkel très nieuwsgierig naar al het moois dat het jonge modetalent voor ons in petto had maar ook naar hoe stylish ze zelf voor de dag zouden komen. Conclusie? Fashion awareness op haar best en we've got the pictures to prove it!Rebecca Despeghel is one creative lady. Naast make-upartieste en haarstyliste voor fotoshoots en televisieproducties, is ze eveneens de ontwerpster achter Col Claudine, het opvallend vernieuwende label dat ze samen met vriendin Barbara Puttemans opstartte. Wij zijn helemaal weg van de manier waarop ze het prachtige kraagje van Col Claudine weet te combineren met een blouse, rok en haarspeld van H&M, schoenen van New Look en een ring van het Gentse winkeltje M.A.R.T.H.A. De perfecte retro outfit met een moderne twist? Watch and learn!


Dido Yland, designer van het gelijknamige fashion label, houdt van kleurrijke, nieuwe, moderne en grafische kleding. Allemaal kenmerken die we zeker en vast kunnen terugvinden in haar geweldige pantycollectie. Ze wist haar donkergrijze paar, bezaaid met zwarte vierkantjes, probleemloos te combineren met een truitje van C&A, een tweedehands rok en schoenen van haar mama die er na dertig jaar nog steeds waanzinnig uitzien. De ideale outfit bij die felrode lippenstiftmond.


Evelyne Dumon en Itza Bocken aka de bezielsters van Made by Chickies laten zien hoe je een speels item uit hun collectie op twee totaal verschillende manieren kan combineren. Grafisch ontwerpster Evelyne kiest voor een sportieve, basic stijl door haar Chickies-shirt te mixen met een jas en broek van H&M, schoenen van Nike en een originele ketting van Kakkoiiiro in Brussel. Studente politieke wetenschappen Itza gaat voor een op-en-top vrouwelijke look met een blazer, jeans en pumps van Primark en retro horloge van haar opa. Het vintagesjaaltje en halssnoer uit Mexico zijn een subtiele verwijzing naar haar grote voorliefde voor etnische kleding en grote kettingen. Twee toffe madammen, two stylish looks.Andrzej Lisowski en Stephen Hartog vormen zowel in het dagelijkse leven als op zakelijk vlak the perfect match. Terwijl Stephen de eigenaar is van modelabel Delikatessen, neemt Andrzej het creatieve proces voor zijn rekening. Stephen kiest ervoor zijn hemd en strikje van Delikatessen te mixen met een broek van Spoiled en schoenen van Puma om zo een relaxt geheel te bekomen. Andrzej gaat daarentegen volledig voor de preppy look door zijn eigen ontworpen hemd en strikje te combineren met een broek van Zara en handgemaakte schoenen uit Venetië. Gents, investeer in zo'n opvallende bow tie want je draagt hem nu ook gewoon overdag op een casual outfit.Cléo Baele is dol op grote accessoires, mixt designeritems met basis- en vintagestukken en trekt voor het ultieme shoppingdagje naar Londen. Geen high streets voor deze dame, zij kiest resoluut voor unieke stukken. Als je haar outfit bekijkt, begrijp je ook meteen waarom. Zowel haar blouse, broek en bretellen als haar oorbellen, halsketting en zwart lederen armbandje zijn van Black Balloon, het merk waarvan zij, samen met Sarah Bos, de ontwerpster is. De schoenen shopte ze bij ASOS, de zilveren met zwarte ring is van Lore Langendries en de gekleurde armbandjes komen uit Senegal. De andere twee armbanden leende ze van sister Twiggy. This is what fashion's all about.


Marijke Leys mag dan misschien geen fashion designer zijn, haar pure, minimalistische stijl sprong zo in het oog dat we de shopadresjes van deze interieurarchitecte absoluut moesten weten. Zowel binnen haar beroep als op modevlak hecht ze groot belang aan kleurencombinaties en vormgeving. Iets wat volledig opgaat voor deze combo bestaande uit een jasje, jurk en panty's van COS, laarzen van Zara en ring van Multiple én voor haar eenvoudige maar strakke tatoeage: een huisje in deze richting, een wapenschild omgekeerd. Opvallen op een fashion event, Marijke knows how!

page loaded