Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eskimo Party

Door Michael op 29.09.2011

Bij de woorden Eskimo Party gaan er al snel oogjes fonkelen bij de party animals uit de jaren '90. Toen werden er namelijk supergrave feestjes georganiseerd aan de Nijverheidskaai in Gent in de Eskimofabriek. Nostalgie ten top maar die weemoed naar vroeger wordt terug realiteit!

Het basics kledingsmerk OriginalEskimo organiseert op zaterdag 5 november opnieuw de nostalgische Eskimo Party. Place to be is de historische Eskimofabriek. Ondertussen is de straatnaam veranderd naar Wiedauwkaai trouwens. Die fabriek is de vroegere textielfabriek waar het merk produceerde en die de stad Gent als textielstad op de kaart zette. De vroegere Eskimo Parties kregen legendarische artiesten over de vloer als Soulwax, DJ Harvey, Kruder & Dorfmeister, Tiga, Ed Rush & Optical, Jazzanova, Mo & Benoelie en TLP.


De 2011 revival van de Eskimo Party telt muziek in 3 verschillende zalen. Op het menu staat de elite uit de indie music & electronische muziek scène. Die avond wordt het smullen van o.a. Felix Martin DJ Set (Hot Chip) uit de UK, Ivan Smagghe uit Frankrijk, Rebotini uit Frankrijk & Renaissance Man uit Finland. Uit eigen land komen Down+Out, The Glimmers en Dizzy Wizzy. Die laatste is de Brusselse Art Director van OriginalEskimo zelf. Dizzy is dankzij zijn ervaring op heel wat Berlijnse Fashion Week parties de perfecte opwarmer voor deze zwoele avond. 

Place to Party
Eskimofabriek
Wiedauwkaai 23
9000 Gent

Kaarten kosten € 15
www.originaleskimo.com

page loaded