Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Birthday breakfast at Tiffany’s

Door Karen op 30.08.2011

It's party time want Breakfast at Tiffany's wordt vijftig jaar. En omdat een verjaardag zonder cadeaus even leuk is als een receptie zonder bubbels zorgt Paramount Pictures voor al jullie Audrey Hepburn-lovers voor een blue-ray-versie van deze klassieker. Vanaf september verkrijgbaar en een waar collector's item. Oh golly gee damn!

We frissen eventjes je geheugen op. Holly Golightly (Audrey Hepburn) is een heerlijk naïve, mysterieuze en elegante luxemeid die er een zeer excentrieke levensstijl op nahoudt. Samen met haar naamloze kat woont ze in een sneeuwwit, sober appartement waar ze sigaretten rookt met een cigarette holder. Gewoon omdat dat très chic is. Ze vult haar dagen met het houden van wilde feestjes voor haar high society friends en het ontlopen van al haar ratachtige aanbidders. Haar zoektocht naar een rijke potentiële husband komt in het gedrang wanneer nieuwe buurman Paul Varjak (George Peppard) ten tonele verschijnt. Kiest ze voor de liefde van de arme schrijver of voor een weelderig bestaan?

Dankzij Breakfast at Tiffany's groeide Audrey Hepburn uit tot een van de meest geliefde stijliconen aller tijden. The little black dress (van Givenchy) en de trench coat die ze droeg, zijn nog steeds ultieme basisstukken die elke vrouw in haar kleerkast moet hebben.

Moon River, een romantische kusscène in de regen en een sprankelende Audrey Hepburn. Voeg daarbij een fleece dekentje, een stomende kop chocolademelk en een overdaad aan cupcakes en je hebt everything a girl needs op een regenachtige zondagnamiddag. Enjoy it darling!

page loaded