Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Festival des Métiers by Hermès

Door Michael op 19.05.2011

Hermès is onze all time favorite! Ik vraag me al lang af hoe zo een zijde carré foulard wordt gemaakt? Of hoe zo een Hermès horloge wordt samengesteld? Op welke manier bewerkt Hermès het leder voor bv. een Birkin bag? Dat alles kwam ik deze week te weten tijdens het Festival des Métiers in Brussel. De tentoonstelling is trouwens toegankelijk voor het grote publiek.  Je moet wel snel wezen want de expo loopt nog tot zondag 22 mei 2011. 

De expo geeft een kijkje op hoe alles er aan toegaat in de Hermès ateliers. Je komt er te weten hoe leder wordt bewerkt, hoe een horloge wordt samengesteld, hoe de zijden carré foulard wordt bedrukt en hoe het personaliseren van een hemd bijvoorbeeld gebeurt. Bijzonder interessant, je snapt al meteen waarom bijvoorbeeld een carré een hoge prijs draagt.

De zijden carré foulard wordt eerst getekend in verschillende lagen. Laag per laag wordt hij opgebouwd en elke kleur krijgt zijn eigen laag toegewezen. Stap voor stap moet er dan gedrukt worden om vervolgens tot een schitterend resultaat te komen. Een intensieve arbeid als je het ziet.

Het Festival des Métiers wil de kennis van de ambachtslui bij Hermès klaar en duidelijk uitleggen en eren. Je krijgt van elke stand een uitgebreide uitleg van het verloop van het proces.

Festival des Métiers - Hermès
Cercle de Lorraine
Poelaertplein
1000 Brussel

Open van 12:00 tot 19:00 nog tot en met zondag 22 mei 2011

page loaded