Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

CPH inspiration trippin’

Door Angelique op 23.04.2011

Net nu Noma voor het tweede jaar op rij tot het beste restaurant ter wereld is gekozen, breng ik jullie een terugblik op mijn recentste city/inspiration trip naar Kopenhagen. Ik begrijp maar al te goed waarom de Deense hoofdstad de absolute, culinaire nummer 1 in huis heeft. 

CPH_Belmodo.tv_1 CPH_Belmodo.tv_2
Hotdogs on the street vs. Noma dé culinaire wereldtop

CPH gaf me meteen een zalig gevoel en ik denk dat het komt door de perfecte mix op verschillende vlakken. De fantastische wereldstad is clean en gezellig, hedendaags en historisch, net niet kitsch en heel puur, fashion én very fashion, maar toch ook een klein beetje choquerend...

Het is dus meer dan duidelijk dat ik gigantisch zot ben van deze, ondanks de ligging in het hoge noorden, zeer warme stad. Het is een absolute aanrader want na nog geen 2 uurtjes vliegen ben je er al en waarom nog precies...? Daarom ;o)

Wereldstad met chillax karakter

CPH_Belmodo.tv_13 CPH_Belmodo.tv_24
De grote doorgang van de hoofdstad vs. het kleine steegje met café/bibliotheek

Fenomenale architectuur

CPH_Belmodo.tv_3
Origineel, gerenoveerde kadehuisjes waar nu jonge bedrijven huizen, met de kano naar je werk...

CPH_Belmodo.tv_4 CPH_Belmodo.tv_5
Theatrale Scandinavische architectuur uit de 21ste eeuw

Fotogeniaal maar choquerend

Het doet denken aan een verlaten jongerenterrein maar niets is minder waar. Christiania is een echte microwereld. De Kopenhaagse anarchisten hebben al meer dan 40 jaar hun eigen gemeenschap met eigen wetten. Het ex-militaire domein is één en al kraakpand en zorgde al voor veel opschudding in Denemarken. Het is o.a. ook met zijn alom bekende drugsstraat, hét zorgenkind middenin de Scandinavische welgestelde wereld. Tot zover mijn socio-culturele mededeling. De donkere kant van deze gemeenschap vertaalt zich wel in een fenomenaal fotogeniek decor: surrealistische realisme, zoiets? 

CPH_Belmodo.tv_23
Christiania, controversieel mooi

Off the beaten track shopping ...

... de topadresjes ontdekte ik dankzij de tweed Deense studentes met stijl, Betinna en Line.

CPH_Belmodo.tv_14 CPH_Belmodo.tv_15

Let vooral op Lines zelf gefabriceerde retro-ketting samengesteld uit verschillende accessoires uit haar oma's kast. Supermooi!

CPH_Belmodo.tv_16

Aan de rand van Kopenhagen vind je Vesterbrogade, de hoofdstraat van het Westen. Een vergeten buurt die weer helemaal hot aan het worden is.

CPH_Belmodo.tv_17
Ooit het meer industriële gedeelte van de stad, waar nu veel jonge gezinnen wonen

CPH_Belmodo.tv_9 CPH_Belmodo.tv_10
CPH_Belmodo.tv_6 CPH_Belmodo.tv_7
Vesterbrogade en zijn jonge talenten van de Designer Zoo 

Je kan deze buurt een beetje vergelijken met Spitalfields in Londen: veel tweedehands en jonge talenten...

CPH_Belmodo.tv_11
Designer Zoo is ook internationaal bekend om zijn ambachtelijk karakter

Meer in de binnenstad maar je moet de buurt wel weten zijn natuurlijk vind je de gezellige Sankt Peder Straede. Ik ontmoette er Liva en Turner, twee jonge madammen met hun eigen kapperszaak My-Tsharp. De invitatie om naar de CPH fashion week te gaan, moesten ze me geen twee keer aanbieden. Het staat genoteerd in de Belmodo.tv agenda!

CPH_Belmodo.tv_19 CPH_Belmodo.tv_21
CPH_Belmodo.tv_20 CPH_Belmodo.tv_22

Nog meer Belmodo.tv favoriete shopping plekken in Kopenhagen, vind je in onze Shops Internationaal rubriek. Ik ontdekte er tijdens mijn inspiratietrip ook dé haartrends anno SS 2011: kort, blond, stoer, jongensachtig maar toch zo vrouwelijk...dat lees je hier in mijn Kort en Scandinavisch blond artikel.

 Special thanx to Redken voor deze supermooie Belmodo.tv inspiratie trip 
page loaded