Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

EXPO: Ontrafel. Tricot in de Mode

Door Michael op 17.03.2011


Het Antwerpse Modemuseum zet zijn traditie van uitmuntende en zorgvuldig samengestelde tentoonstellingen verder. Na Stephen Jones is het de beurt aan het breiwerk/tricot om in de spotlights te staan. Ontrafel. Tricot in de Mode brengt een expositie die duidelijk maakt wat breien betekent voor de modewereld. Breien is een super creatieve techniek die door vele designers op verschillende manieren is gebruikt.Welke evolutie maakte het breiwerk ondertussen zelf door? Door historische stukken te combineren met hedendaagse toepassingen laat de expo zien hoe de techniek gewijzigd is. Je maakt kennis met een heleboel topstukken in tricot van nationale én internationale ontwerpers. Verwacht je aan o.a. Ann Salens, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Missoni, Chanel, Maison Martin Margiela & Mark Fast.


Het parcours van de expo is opgedeeld in verschillende thema's. De tentoonstelling start met een eerbetoon aan de bekende Belgische ontwerpster uit de seventies Ann Salens. Verder krijg je onderdelen als machinebreiwerk, lingerie, sportief tricot, sculpturaal breigoed, twinset en match, jaren 1920 tricot & youth quake. Leuke stopover is de Supermarket of Style van Angelo Figus. Een ontwerp waarbij alles voorzien werd van een tricot jasje, van waspoeder tot schoenen, van appels tot een Burberry jas of van Le Corbusier zetels tot een Chanel bag.

Ontrafel laat zien hoe belangrijk tricot was en nog altijd is in de mode-industrie. Hoe het functionele ervan veranderde en hoe de technieken anders werden toegepast. Je komt te weten hoe Belgisch tricotland is! Een tentoonstelling die je absoluut niet mag missen!


ONTRAFEL. Tricot in de mode 
MoMu - Antwerpen 
Nationalestraat 28 
2000 Antwerpen 
03/470.27.70 
www.momu.be

page loaded