Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Future That Never Was by Modemuseum Hasselt

Door Michael op 04.02.2011In het Modemuseum van Hasselt kan je terecht voor de tentoonstelling Alter Nature: The Future That Never Was. Dat kon je al eerder lezen en nu trok Belmodo.tv richting Hasselt om de expo een bezoekje te brengen. 

Doorheen de jaren is er in de modegeschiedenis altijd al een wisselwerking geweest tussen mode & wetenschappelijke en industriële innovaties. Die nieuwe technologieën worden vaak gebruikt door ontwerpers in hun designs. Hieruit ontstaat vaak een toekomstbeeld, dat dikwijls de basis vormt voor verschillende collecties.De expo bied je een kijk op die toekomst in verschillende gedaantes. De zolderverdieping is ingenomen door topontwerpers uit de jaren '60 die hun toenmalige visie op het magische jaar 2000 in mode uitdrukten. Op de benedenverdieping kan je dan weer de nieuwste technologieën bekijken van deze tijd. Verwacht je aan biologische designs als juwelen uit beenmerg, reflecterende stoffen, natuurlijke vezels als eik, zalmleder, seacell en o.a. melkvezel en vele andere nieuwigheden.
In deze tentoonstelling krijg je ontwerpen te zien van o.a. Paco Rabanne, Pierre Cardin, Lanvin, Biocouture, Biojewellery, Anna Heylen, Knowear, Thierry Mugler en vele andere.


v31

Ben je dus toe aan een verhelderende en inspirerende visie op mode? Trek dan zonder twijfel richting Modemuseum in Hasselt.

Alter Nature: The Future That Never Was loopt nog tot zondag 5 juni 2011 in het Modemuseum Hasselt.

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
€5 per persoon 
www.modemuseumhasselt.be

page loaded