Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Alter Nature: The Future That Never Was

Door Michael op 24.01.2011

The-Future-That-Never-Was-Modemuseum-Hasselt-2011-expo-Belmodo.tv-

Onder de titel Alter Nature: The Future That Never Was brengt het Modemuseum Hasselt opnieuw een super boeiende tentoonstelling. Doorheen de modegeschiedenis is er altijd een nauwe band geweest tussen mode & wetenschappelijke en industriële innovaties. Modeontwerpers hebben vaak die nieuwe technologieën gebruikt in hun designs. Ook het mogelijke toekomstbeeld ontstaat hier uit. Dat toekomstbeeld wordt ook weerspiegelt in vele ontwerpen en collecties. Die wisselwerking vormt de basis voor de nieuwste expo in het modemuseum.

"The clothes that I prefer are those I invent for a life that doesn't exist yet - the world of tomorrow", dixit Pierre Cardin. 

In de jaren '60 ontstond er een generatie van designers die volop begonnen experimenteren met nieuwe vormen en materialen. Deze generatie ontwierp mode die gebaseerd was op de toekomst en niet op het verleden. De ontwerpen zijn nog vaak een inspiratiebron voor designers van nu.

The Future That Never Was neemt je mee naar de futuristische kijk op het magische jaar 2000 van ontwerpers uit de jaren '60. Het toont wat de mogelijkheden in de toekomst waren ... toen een toekomst, nu het verleden. Je mag je er verwachten aan werk van o.a. Pierre Cardin, Andre Courrèges, Rudi Gernreich en Paco Rabanne.

Alter Nature: The Future That Never Was loopt van zaterdag 29 januari tot zondag 5 juni 2011 in het Modemuseum Hasselt.

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
€5 per persoon
www.modemuseumhasselt.be

page loaded