Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

ONTRAFEL. Tricot in de mode @ MoMu Antwerpen

Door Michael op 22.01.2011

Ontrafel-Tricot-in-de-mode-Modemuseum-Antwerpen-Belmodo.tv-1

Met de tentoonstelling ONTRAFEL. Tricot in de Mode bouwt het Antwerpse Modemuseum verder aan zijn reputatie van prachtige en goed uitgewerkte tentoonstellingen. Deze keer maak je kennis met enkele topstukken uit tricotland waarbij de klemtoon ligt op designerstukken en de alledaagse interpretatie er van. Tricot is hot zowel op als naast de catwalk, dus de keuze voor dit onderwerp is vast en zeker niet vreemd.

De expo bied je een selectie van nationale en internationale ontwerpers als Ann Salens, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel & Missoni. Tot historische couturestukken van Schiaparelli, Patou en Chanel. Ook meer avant-gardistische silhouetten van o.a. Sandra Backlund, Maison Martin Margiela & Mark Fast. Zowel bekende als minder bekende ontwerpers tonen er hun artistieke rijkdom aan tricot.

De bekende Belgische ontwerpster uit de jaren '70 Ann Salens zal tijdens de expo ook een bijzonder eerbetoon krijgen in de vorm van een speciale installatie. 

ONTRAFEL. Tricot in de mode
MoMu - Antwerpen
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
03/470.27.70
www.momu.be

page loaded