Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Expo @ V&A: Yohji Yamamoto

Door Patricia op 06.01.2011

Hou je oren open en boek dat retourtje London al maar, want er is een bijzonder interessante expo op komst over fashionmeester Yohji Yamamoto. Deze retrospectieve tentoonstelling is de eerste solo expo over Yamamoto in de UK, en vindt plaats 30 jaar nadat hij zijn eerste Parijse modeshow gaf. 

70299-large 183d_yohji_yamamoto

De expo zal bestaan uit 80 silhouetten uit Yohji's collecties, die verspreid zullen zijn tussen de verschillende schatten in het V&A-museum. Dit om een dialoog te creëren tussen de kledij en de ruimtes waarin ze geëtaleerd worden.

De tentoonstelling werd ontworpen door Masao Nihei, die reeds gedurende lange tijd met Yamamoto samenwerkt als scenographer en lichtchoreograaf. Hij heeft gezorgd voor een goede mix van kledingstukken en media om de carrière van Yamamoto te kaderen.

12 maart 2011 - 10 juli 2011

Meer info vind je hier!

page loaded