Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Blog to watch: Grain de Musc

Door Patricia op 08.11.2010

3563979849_9f818b7037

Dit weekend ging er een heel nieuw aspect van de modewereld voor me open, en gepaard daarmee een onontgonnen tak van de blogosfeer. Dit omwille van een intensieve tweedaagse cursus in "Perfume and Fashion" die deel uitmaakt van mijn huidige opleiding. Deze interessante initiatie werd gedoceerd door een zo mogelijk nog interessantere Canadese turned Parisienne, die over parfum spreekt met een ongeziene passie. Denyse Beaulieu heet deze vrouw, en eens je haar ontmoet hebt is er no way dat je een parfum ooit nog zal bestempelen als zomaar een geurtje. We kregen een korte initiatie in de bouwstenen van parfums -soms ronduit walgelijk-, analyseerden Chanel n° 5 en andere klassiekers en leerden verder graven dan "dit stinkt" en "dit ruikt lekker". De ontdekking van dit weekend: parfumier is geen job voor mij, aan het einde van iedere dag zat ik met knallende migraine. Te veel impulsen voor mijn arme hoofd.

youhertype

Toen Denyse sprak over de bloeiende blogcultuur die bestaat rond parfums, was ik helemaal in de wolken. Het is echt een gateway naar een industrie die meer dan de mode een vat vol geheimen is voor het grote publiek. Bovendien is Denyse zelf een bijzonder populaire blogger, met goede connecties en veel vrienden in deze wereld. Haar blog, Grain de Musc, staat dus sinds gisteren in mijn feedreader. Dit is een bijzonder tekstgerichte site, dus niet eentje om te volgen voor de mooie prentjes. Ik hou trouwens een oogje in het zeil, want deze dame brengt binnenkort een boek uit. To be continued...
page loaded