Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MOVIE: The Social Network aka de Facebook Film

Door Michael op 12.10.2010

The-Social-Network-Facebook-movie-Belmodo.tv-1

Belmodo.tv trok gisteren naar een secret screening van de film The Social Network in Kinepolis Gent. Facebook, hét communicatietool bij uitstek waar ook Belmodo duchtig gebruik van maakt, is verfilmd door niemand minder dan topregisseur David Fincher. Geen fashion dus deze keer, maar wel het verhaal achter de social networking site die wij allemaal dagelijks gebruiken.

De film vertelt het verhaal van Harvard-student & übernerd Mark Zuckerberg. De computer geek komt op een lumineus idee op een simpele herfstavond in 2003. Al snel groeit alles uit tot een wereldwijd sociaal netwerk dat voor een échte revolutie zorgt. 6 jaar later en 500 miljoen vrienden is Zuckerberg de jongste miljardair ooit. Maar Mark krijgt al snel af te rekenen met een heleboel persoonlijke & juridische problemen.

The-Social-Network-Facebook-movie-Belmodo.tv-2

The Social Network brengt het wereldwijde succes van Facebook en alle gevolgen daarvan voor de bedenkers perfect in beeld. Fincher maakte van de prent geen standaard Hollywood film, wat zorgt voor doordachtige en goed uitgewerkte dialogen. Soms wat technisch maar vast en zeker een film die je doet nadenken over het fenomeen social networking.

Wil je trouwens nog meer coole films zien, trek dan zeker naar het Internationaal Film Festival van Vlaanderen in Gent. Het festival start vandaag 12 oktober en duurt nog tot zaterdag 23 oktober. Uitblazen na de film kan je doen in de gelegenheidsbar & officieel festivalcafé Bar Tati naast Kinepolis Gent.

The Sociale Network kan je in de cinemazalen vinden vanaf woensdag 27 oktober 2010.

page loaded