Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Oeverture in Gent

Door Angelique op 31.08.2010

Oeverture is een gloednieuw 'ontdek je plekje van architectuur, kunst en design aan de oevers van de Leie' in Gent. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september kan je van een compleet Oeverture parcours volgen. Natuurlijk houden wij nu al ff halt bij een stukje fashion van dit cult parcours.

A Ce Soir

Het bijzondere modehuis A Ce Soir is een initiatief van drie creatieve geesten. Els Robberechts ontwerpt hoeden en accessoires, Aravinda Rodenburg voorziet de heren van een maatpak met stoffen van Scabal en Zegna, Teresa Bosteels ontwerpt voor de ladies. Tijdens Oeverture staat de tweede verdieping van het prachtige herenhuis open als expositieruimte. Waar je het architectuurproject Kazerne Dossin van AGW Architecten onder leiding van Bob Van Reeth kan ontdekken.

acesoir_oeverture_gent_belmodo

A Ce Soir, Onderbergen 51, 9000 Gent www.acesoir.be

Elisabeth Leenknegt

Ze is designer, glasblazer én creaduizendpoot. Elisabeth Leenknegt houdt van de echte metier. Haar juwelen van handgesmeed zilver of mondgeblazen zijn dan ook echte kunstwerkjes met een vette knipoog. Voor Oeverture laat Elisabeth haar modernistische pand van architect Jacqmain van de andere kant zien. Architectuur meets fashion, ofcourse!

glasjuweel_oeverture_gent_belmodo

Elisabeth Leenknegt, Bennesteeg 7, 9000 Gent www.glasjuweel.be

Miat

Het Gentse Museum voor Industriële Archeologie en Textiel opent tijdens Oeverture haar deuren voor een speciale tentoonstelling: enerzijds de houten (kunst)werken van Passion 4 Wood en anderzijds een speciale expo 'Textieldesign' – over een zeer belangrijke discipline in de ontwerpindustrie. Hierbij stelt Miat zeven jonge textielontwerpsters onder leiding van curator Els Jacobs – zelf een Gentse textielontwerpster ten toon. Ze nodigde ontwerpsters Ilse Acke, Adeline Beaudry, Caroline Leconte, Julie Menuge, Eva Panneckoucke en Dorothée Van Biesen uit voor een boeiende ontdekkingstocht door wereld van het Belgische textielontwerp.

miat_oeverture_gent_belmodo

Miat, Minnemeers 9, 9000 Gent www.miat.gent.be

Sleeping Out of the Box

Helemaal nieuw in Gent is 'Sleeping Out of the Box' boven Galerie Lachaert. Dit unieke slaap concept zet jonge ontwerpers in the picture. Je kan dus een nachtje slapen in Gent -ideaal voor een shopping weekend- tussen kunst en design van jonge Belgische creatievelingen en dit vanaf €95 voor 2. In het weekend van Oeverture doe je een 'Sleeping with James...' van  James Van Vossel. Creatieve madam achter heel dit vernieuwend b&b concept is Carolien Van Den Hole. Ze ontwerpt zelf eetbare ontwerpen, is vormgeefster, styliste en presenteert vanaf nu haar unieke gastenkamers boven Galerie Lachaert. We like that new style!

sleepingoutofthebox_oeverture_gent_belmodo

Sleeping Out of the Box & Galerie Lachaert, Zwartezustersstraat 20, 9000 Gent www.sleepingoutofthebox.be  & www.lachaert.com

Hier kan je het parcours en plan van Ouverture downloaden.

page loaded